fbpx

Přední světová analytická a poradenská společnost IDC zveřejnila ve spolupráci s Huawei novou Bílou knihu určenou pro all-flash datová centra. Jedná se o první publikaci svého druhu, která určuje základní požadavky týkající se úložišť, výpočetní a síťové kapacity.

Zveřejněno: 9. 8. 2021

Bílá kniha by měla posloužit jako doporučení pro budování datových center pro firemní uživatele, kteří prochází digitální transformací, a jejím cílem je podpořit výstavbu a rozvoj all-flash datových center pro všechna průmyslová odvětví.

Globální společnost se postupně přesouvá do inteligentního věku, ve kterém jsou transformace a inovace datových center nevyhnutelnými trendy. Společně se změnami podnikových IT struktur začíná čím dál více firem investovat do technologických inovací. Jejich cílem je zejména zefektivnit správu dat, zvyšovat spolehlivost systémů a energetickou účinnost, ale také rozvíjet inteligentní management či zvyšovat agilní způsob řízení v reálném čase. To jsou požadavky, které do budoucna budou muset splňovat nová udržitelná datová centra, jejichž koncept definuje právě nově publikovaná Bílá kniha.

Koncept all-flashů

All-flash datové centrum by podle Bílé knihy mělo využívat SSD úložiště minimálně z 90 % své kapacity (pokrývající externí úložné systémy a vestavěné úložiště serverů), přičemž poskytuje efektivní využití prostoru při zachování spolehlivosti, nízkou latenci a vysokou energetickou účinnost. Tento koncept all-flash datových center významně podpoří rozvoj digitalizace a pomůže firmám maximalizovat hodnotu datových inovací.

Datová centra postavená na flash technologiích využívají nejen špičková vysokokapacitní úložiště, ale díky výkonné infrastruktuře zajišťují dostatečný výpočetní výkon i ochranu dat.

Bílá kniha dále popisuje definici a roli all-flash datových center na základě zkušeností v nejrůznějších sektorech, jako jsou kupříkladu finance, doprava či zdravotnictví. Systém all-flash například již není omezen na určité aplikace a úlohy a podporuje zelený, energeticky účinný a udržitelný rozvoj firem a jejich podnikání.

Datová centra postavená na flash technologiích využívají nejen špičková vysokokapacitní úložiště, ale díky výkonné infrastruktuře zajišťují dostatečný výpočetní výkon i ochranu dat. Toto řešení je vhodné pro všechny společnosti, které chtějí výrazně zrychlit vlastní digitální rozvoj a posílit své inovační schopnosti. Koncept all-flash datového centra vycházející z Bílé knihy navíc snižuje uhlíkovou stopu a spotřebu energie, což vede ke snížení nákladů a naopak zvýšení výkonnosti.

Související…

Solární farmy na moři: Budoucnost obnovitelných zdrojů je i tam, kde není půda
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Huawei ČR

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...