fbpx

Všechna restriktivní opatření v pandemii měla samozřejmě svůj dobrý důvod. Mnoho podniků ale přesně v této chvíli bojovalo o svou záchranu. Zavření škol a výrazné snížení odbytu a tržeb se podepsalo i na projektu ReFresh Bistro

Zveřejněno: 28. 6. 2021

Při představě školního bistra si rozhodně nemusíte vybavit stánky s omezenou nabídkou nezdravých jídel. V dnešní době už nic takového na většině míst neplatí. Takzvaná pamlsková vyhláška udělala nezdravým potravinám z bufetu a automatů přítrž. A jak by tedy mohlo vypadat takové kvalitní školní bistro? Skvělým příkladem je koncept ReFresh Bistro, který v první řadě sází na kvalitu. Jak probíhal vývoj tohoto projektu a v čem je rozdílný v porovnání s jinými školními bufety? To zjistíte z tohoto článku a nakonec se jistě budete ptát, jestli může být něco podobného i ve vaší škole. Dobrou zprávou je, že může. Stačí se pouze domluvit.

Koronavirus ohrozil projekt ReFresh Bistro

Všechna restriktivní opatření v pandemii měla samozřejmě svůj dobrý důvod. Mnoho podniků ale přesně v této chvíli bojovalo o svou záchranu. Zavření škol a výrazné snížení odbytu a tržeb se podepsalo i na projektu ReFresh Bistro. V jednu chvíli to navíc vypadalo na kompletní krach, protože bylo nutné odepsat potraviny a suroviny v hodnotě kolem 2,5 milionů korun.

V rámci rozvoje vzniká hned několik nových poboček. Konkrétně má přibýt 17 nových školních bister, takže celkem bude již 35 poboček v rámci České republiky.

Druhá vlna pandemie tak hrozila zkázou pro tento nadějný koncept. Naštěstí se vše podařilo zachránit s pomocí investičního úvěru a obnovit chod unikátních školních bufetů. Záchrana ale nebyla jediným úspěchem. V rámci rozvoje vzniká hned několik nových poboček. Konkrétně má přibýt 17 nových školních bister, takže celkem bude v rámci České republiky již 35 poboček.

Trochu jiné školní bistro

A v čem je ReFresh Bistro jiné v porovnání s ostatními školními bufety? Rozdíl spočívá hlavně ve snaze nabízet poctivé a čerstvé potraviny, u kterých je jistá maximální kvalita za dostupnou cenu. Každý den je připraven bohatý sortiment čerstvého pečiva od místních pekařů a dodavatelů. Nechybí ani sendviče a toasty. Cílem je nabídnout velký výběr všeho možného tak, aby se jednalo o kvalitní potraviny s optimální nutriční hodnotou.

Kromě toho je u ReFresh Bistra kladen důraz na rychlou a spolehlivou obsluhu, kdy jsou jako zaměstnanci vybíráni výhradně lidé s čistým trestním rejstříkem. Rychlost je totiž v případě školního bistra velmi důležitá. Každá přestávka je často až nepříjemně krátká a za tuto dobu je potřeba vyřešit všechno potřebné včetně nákupu chutného občerstvení.

Rychlý vývoj a další expanze

Celý projekt ReFresh Bistro má poměrně krátkou historii. První takový školní bufet byl otevřen v roce 2017, ale úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Nyní bude od září letošního roku poboček již 35. Velký ohlas je způsoben především jednoduchým pravidlem, že kvalita je obyčejná poctivost a lidé to dokážou ocenit.

Chuť, skvělé složení a ve většině případů i lokální původ surovin a jednotlivých potravin totiž dává dohromady něco, co dokáže dělat velké rozdíly. Do takového školního bufetu se zkrátka zamilujete a každou přestávku budete čekat s radostí na občerstvení.

Nabídněte svým studentům kvalitní školní bufet

Chcete si do školy také pořídit podobný školní bufet? Jednoduše kontaktujte někoho z ReFresh Bistro a domluvte si společné podmínky. Získat moderní školní bistro tímto způsobem naštěstí není vůbec nic složitého. Situace navíc bude ještě o něco jednodušší, pokud již ve vašem městě některé ReFresh Bistro existuje.

Nebude totiž potřeba shánět další dodavatele, a proces zavedení nové pobočky tak může proběhnout jednodušeji. Myslete na své žáky a studenty a ukažte jim, že si mohou dopřát zdravou, chutnou a kvalitní svačinu i v bistru přímo v budově, nebo v těsné blízkosti.

Související…

Americký výzkum: Roušky a větrání pomůžou ve školách víc než rozestupy
Jan Handl

foto: ReFresh Bistro, zdroj: ReFresh Bistro

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...