fbpx

Kryptoměny, jako jsou Bitcoin, Dogecoin či Litecoin, vznikají těžbou. Co si pod tím ale člověk má představit? Zjednodušeně jde o matematické výpočty, na něž potřebujete vysoký výkon. Pokud je úspěšně vypočítáte, obdržíte určité množství dané kryptoměny. Jenže není to až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát

Zveřejněno: 11. 8. 2021

Těžit kryptoměnu nemůže jen tak každý. V prvé řadě k tomu potřebujete velmi výkonný stroj a těžební software. Dobrá zpráva však je, že tomu všemu nemusíte vůbec rozumět, abyste si mohli svou kryptoměnu vytěžit.

Mining rig na míru

Speciálně upraveným počítačům s velmi výkonnými grafickými kartami se říká rigy. Vy si takový rig sestavený ze základní desky, paměti RAM, zdroje, procesoru, několika grafických karet a SSD disku můžete nechat sestavit na míru. Rig budou provozovat odborníci a vám budou pouze na účet chodit vytěžené kryptoměny.

Každý měsíc dostanete dokumentaci a platbu vytěžené kryptoměny, 20 % z vytěženého množství jde provozovateli Master Miner.

Svěříte-li těžení profesionálům, nemusíte se vůbec zaobírat otázkou, zdali je pro vás těžba kryptoměn profitabilní. Ano, při těžení můžete být i v mínusu, pokud platíte hodně za elektřinu, pronájem prostor, kde máte umístěné stroje, chlazení strojů atd.

Jak to funguje v praxi?

Ozvete se a po dohodě si vyberete mining rig na míru. Jejich ceny jsou různé podle výkonu, ty levnější stojí kolem padesáti tisíc korun, dražší třeba i dvě stě tisíc. Poraďte se s odborníky, co pro vás bude rentabilní. Rig je provozován v těžírně přímo u Master Miner v bývalém protiatomovém bunkru v podzemí. Specialisté jsou vždy připraveni k vašim službám, vyřeší s vámi aktuální problémy – když rig nefunguje, těží málo, vypadává a podobně.

Každý měsíc dostanete dokumentaci a platbu vytěžené kryptoměny, 20 % z vytěženého množství jde provozovateli Master Miner. A pokud se rozhodnete, že už těžit nechcete, odborníci vám dokonce pomohou stroj prodat. Vše tedy budete mít bez práce a nutnosti technických znalostí. Více se dozvíte na MasterMiner.cz.

Související…

Nápad na sdílenou těžbu bitcoinu přišel z Česka
Lukáš Zelený, Zonky.cz

foto: Master Miner, zdroj: Master Miner

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...