fbpx

Chybějící auta ve vozovém parku dokázala autopůjčovna Praha vyřešit promptně. Tak trochu jsme to nechali na zaměstnancích, kteří zrovna automobil k práci potřebovali

Zveřejněno: 3. 5. 2021

Z malé firmy jsme se postupně rozrůstali na větší. Auta zaměstnanci potřebovali k práci. Ne sice každý den, o to však bylo náročnější zvažovat, komu dát firemní vůz natrvalo a jak řídit neustálý kolotoč půjčování aut mezi zaměstnanci. Náročnějším se stávala i organizace údržby aut. Pak se stalo, že nám najednou vypadla hned čtyři auta kvůli poruše. Nezbylo, než se porozhlédnout po autopůjčovně. Byl to první krůček ke změně naší firmy.

Chybějící auta ve vozovém parku dokázala autopůjčovna Praha vyřešit promptně. Tak trochu jsme to nechali na zaměstnancích, kteří zrovna automobil k práci potřebovali. Mysleli jsme, že tímto vykryjeme 14 dnů, než se naše firemní auta dají opět do provozuschopného stavu. Jenomže jsme brzy zjistili, že se zaměstnancům auta z pražské autopůjčovny zalíbila. Velkým hitem se stala ta s automatickou převodovkou. Ženský tým firmy sahal po Toyota Yaris či Smart Fortwo s automatem, muži po Škoda Octavia či Lexus. Na jedno důležité jednání vyrazili zaměstnanci dokonce v Cadillacu.

Hit pro zaměstnance

I když se pak vrátila naše auta před firmu, přesto zaměstnanci chodili, jestli si nemohou raději na firemní schůzku půjčit auto z půjčovny. Na mnoho schůzek se hodilo vyrazit v lepším autě. Autopůjčovna, kterou jsme našli, navíc nebyla tou, která vám skrz celé, byť luxusní auto, dá nápis „Půjč si mě“ či jiný podobný.

Když důležitý člověk z firmy vyrazí rovnou z domu na schůzku, auto z půjčovny mu je přistaveno zdarma až před dům.

Auta tak byla decentní a posilovala image naší firmy. Současně bylo rychle poznat, jak se lepší auto na schůzce s klientem odráží na úspěšnosti schůzky. Vlastně se výběr typu zapůjčeného automobilu stal strategií pro jednání – jiný typ klienta, jiná bonita, jiné auto. Vše fungovalo skvěle.

Náš vozový park se zužuje

A předpokládáme, že brzy nebude žádný. To, proč jej ještě máme, je snad jen kvůli nedostatku času, abychom se jej zbavili. Slouží nováčkům, u kterých se ještě neví, zdali se u nás „ohřejí“ víc než tři měsíce. Kvalitní auto z pražské půjčovny je dnes pro nás tahákem dokonce na lepší zaměstnance. Strategie se lidem, které k nám lákáme, líbí.

Autopůjčovna se skvělými výhodami

Vozový park nabízí klasiku v perfektním stavu, tedy auta značek Škoda Fabia, Škoda Fabia Kombi, Škoda Scala, Škoda Octavia s automatem v několika verzích, VW Golf, dokonce VW eGolf elektrický s automatem. S automatem jsou pak všechny luxusnější značky v nabídce – Audi, BMW, Mercedes, Cadillac či VW.

Jenomže půjčovna má i skutečně luxusní vozy – BMW M4 Competition (automat), Ferrari California F1 4,3 V8 (automat), Audi R8 plus 5,2 V10 QUATTRO (automat) a poměrně hodně různých kabrioletů. Jejich zapůjčení dáváme zaměstnancům za odměnu a k různým událostem. Ve Ferrari jsme třeba provdali naši kolegyni. Když pak vyrážíme někam jako tým, často si půjčujeme Renault Trafic NEW 2,0TDI ve verzi 8+1.

Když zaměstnanec nedorazí do práce

Když důležitý člověk vyrazí rovnou z domu na schůzku, auto z půjčovny mu je přistaveno zdarma až před dům. Dokonce jsme využili i služby automobilu s řidičem, když jsme významného klienta ze zahraničí chtěli povozit po krásách Česka a místo řízení jsme se mu raději plně věnovali. Automobily dostáváme vždy v perfektním stavu a vydezinfikované ozónem.

A není to pro firmu drahé? Ne. Auta se využívají efektivně a kvalitní vozový park nám už nejednou pomohl jako vyjednávací taktika. Zatím kombinujeme půjčovnu s vlastním vozovým parkem, ale brzy vsadíme pouze na služby autopůjčovny.

Též však zvažujeme zaměstnancům pořídit dobrá kola, aby mohli ve dnech, kdy nemají jednání, jezdit do práce ekologicky a ještě si u toho zasportovat. Snažíme se chovat jako firma co nejvíce „zeleně“, ale bez aut to v naší branži nejde. Auty z půjčovny však jezdíme efektivněji a vlastně najezdíme méně, než když jsme dávali zaměstnancům firemní auto. Přitom si současný stav mnohem více pochvalují. Automobily nám půjčuje autopůjčovna Praha – OneTwoGo.

Související…

Trend cyklistů v ulicích jde nahoru i v Los Angeles. V Praze je ale ještě výraznější
Kateřina Hájková

foto: Autopůjčovna v Praze – OneTwoGo, zdroj: Autopůjčovna v Praze – OneTwoGo

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...