fbpx

Světová značka koupila v rámci evropské expanze největší nákupní centrum v Česku

Zveřejněno: 8. 10. 2019

Když jsem před půl rokem bloudila ve změti více než stovky obchodů pražského centra Chodov, abych si koupila černé tílko, a pak celá uondaná vycházela po třech hodinách s černým úlovkem ven, řekla jsem si, že příště už sem zavítám jen s mapou. Anebo jen na velké nákupy. Jedná se totiž o největší nákupní centrum v České republice.  A od 26. září se jmenuje Westfield Chodov.

Jsme světoví, máme Westfield

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield v letošním roce pokračuje v expanzi na starý kontinentČesko si přitom zvolila jako jednu ze čtyř cílových zemí. Globální značka otevírá v současnosti deset center. Sedm ve Francii, po jednom ve Švédsku, Polsku a také v České republice. Westfield Chodov tak doplní již existující portfolio, které zahrnuje například Westfield London, Westfield Century City v Los Angeles a Westfield World Trade Center v New Yorku. 

leos mares 5

Otevření největšího obchoďáku by se bez Leoše Mareše zkrátka neobešlo


Po akvizici značky Westfield, kterou (dnes již bývalá) společnost Unibail-Rodamco loni získala, probíhá globální rebranding v nebývalém rozsahu. Celé portfolio Westfieldu má v současné době hodnotu 65,2 miliardy eur (údaj z 30. června 2019), z toho 86 % činí maloobchody, 7 % kanceláře, 5 % konferenční a výstavní prostory a 2 % služby. Nákupními centry projde každoročně 1,2 miliardy návštěvníků. 

Stylové oslavy s Clean Bandit

U příležitosti svého vstupu na evropský trh se značka Westfield nechala inspirovat hudebním kouzlem kampaně Come Together a uspořádala v nových evropských nákupních centrech živé hudební koncerty s mezinárodními hvězdami.

Na střeše nákupního centra Westfield Chodov zahrála britská elektronická kapela Clean Bandit, a dva tisíce návštěvníků si tak naživo mohly užít slavné hity Rather Be či Symphony. V rámci programu vystoupil se svou show i Leoš Mareš, který se navíc zhostil role moderátora. A zazpívala také zpěvačka Ewa Farna. Zda nákupy hvězd předcházely, nebo budou teprve následovat, jsme se během party nedověděli.

Související…

Walmart Grocery nabízí Američanům roční tarif na rozvoz nákupů za 98 dolarů
Jan Handl

foto: Westfield Chodov, zdroj: Westfield Chodov

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...