fbpx

Zákazníci po celé ČR vybírají dobročinné projekty, kterým Tesco věnuje přes 3 miliony 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Zákazníci Tesco až do 11. února pomocí speciálních žetonů rozhodují o vítězných projektech 14. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Zveřejněno: 22. 1. 2024

Ve všech prodejnách Tesco po celé ČR mohou hlasovat pro místní dobročinné projekty, které jsou dle jejich názoru nejprospěšnější pro jejich komunity. Vítězné organizace v 70 regionech získají po 45 000 Kč na uskutečnění svých projektů. V aktuálním kole Tesco rozdělí 3 150 000 korun.

Tesco podporuje aktivní občanství

„Program „Vy rozhodujete, my pomáháme“ je jedním ze způsobů, jak dlouhodobě podporujeme komunity a občanskou společnost v místech, kde působíme. Určen je především malým projektům, které se zasazují o pozitivní změnu okolního prostředí. Sami zákazníci vybírají projekty, které jsou podle nich nejvíce prospěšné pro jejich okolí, a my je na jejich přání podpoříme,“  vysvětluje Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku. Za celou dobu trvání programu od roku 2016 přispělo Tesco na podporu místních organizací již 53 190 000 Kč, přihlásilo se celkem 7 050 projektů a zákazníci organizacím udělili 32 761 342 hlasů.

Odborným garantem programu je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS). „Podpora aktivního občanství patří v Nadaci rozvoje občanské společnosti mezi naše hlavní společenské závazky. Jsme proto rádi, že je v České republice stále tolik iniciativních hybatelů, kteří chtějí na místní úrovni rozvíjet své komunity a šířit hodnoty solidarity a soudržnosti. Nejen současné veřejné dění, ale i dlouhodobě velký zájem o grant z programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, nám dokazují, že finanční podpora komunit je stále důležitá a v dlouhodobém horizontu je investicí do zdravé společnosti a silného občanského sektoru. Jsme s NROSkou rádi, že díky Tesco můžeme být u toho,“ dodává Taťána Plecháčková, ředitelka NROS.

O konečném pořadí vítězů rozhodnou zákazníci Tesco do 11. února 2024 pomocí žetonů, které získají za každý nákup. Hlasovací žeton mohou vhodit do hlasovacích boxů za pokladnami a podpořit tak místní projekt, který je jim nejbližší. V každé prodejně se utkají o přízeň zákazníků vždy tři veřejně prospěšné projekty z daného regionu. Více informací o soutěžních projektech získají zákazníci přímo na hlasovacím zařízení, kde jsou projekty představeny.

Kompletní seznam soutěžních projektů najdou zákazníci na webových stránkách programu https://itesco.cz/pomahame/. Na webových stránkách mohou zároveň sledovat i průběžné výsledky hlasování, které Tesco zveřejní v průběhu hlasování každý týden vždy nejpozději ve čtvrtek. Celkové výsledky pak budou vyhlašovány od 26. února 2024.

Související…

IQ nad hranicí průměru? Testem může být i hlas nebo rychlost mluvy
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock , zdroj: Tesco

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...