fbpx

Hliníková střecha je moderní a spolehlivá volba 1 fotografie
zdroj: Prefa

Čím dál více lidí touží po bydlení v moderním futuristickém stylu. S tím se klasická tašková střecha moc dobře nesnoubí, daleko lépe vypadá střecha plechová. Není důvod se jí bát, jde o vynikající volbu s dlouhou životností.

Zveřejněno: 7. 12. 2023

V minulém století měla plechová střecha možná spíš negativní pověst. Technologie ale pokročily a dnes se tyto střechy naopak dostávají do popředí. Plechová krytina lze použít na různé typy střech, překážkou nejsou žádná zaoblení, vikýře ani odvětrávací otvory. Prostě se přizpůsobí.

Hliníková střecha od firmy PREFA Aluminiumprodukte

Velkým popularizátorem hliníkových střech v ČR je společnost PREFA. Ukazuje veškeré plusy tohoto materiálu – je lehký, ekologický, robustní a má dlouhou životnost. Kromě toho je důkazem, že hliníková krytina nemusí být nudná. Experimentovat se dá se tvary i s barvami. Nejspíš ani nebudete vědět, který si vybrat. Všechny totiž vypadají skvěle.

Stavte ekologicky

Jedním z přínosů, které má hliníková střešní krytina, je nízká zátěž pro životní prostředí. Hliník je totiž ze 100 % recyklovatelný, dá se recyklovat pořád dokola, aniž by to jakkoliv snižovalo jeho kvalitu. Při výrobě sekundárního hliníku se navíc spotřebuje o 95 % méně energie, než když se vyrábí primární hliník. Než však dojde k recyklaci, chvíli si počkáte. Společnost PREFA dává na materiál a barvu záruku 40 let. Hliníková střecha opravdu něco vydrží. Je barevně stálá, má vynikající odolnost vůči povětrnostním vlivům. Neuškodí jí sníh, kolísavé teploty, ani náročné povětrnostní podmínky. Ačkoliv je krytina lehká, na střeše dobře drží. Výkyvy počasí, které máme v Česku, bezpečně zvládá. Hliník navíc nerezaví.

Hliníková krytina vypadá fantasticky na moderních, ale i tradičních domech. Příkladem je starobylý Walserův dům ve Vorarlbersku. PREFA dodává střešní krytiny na opravdu různé typy objektů.

Související…

Solární energie v bodu zlomu. Už za pár let bude hlavním zdrojem, tvrdí vědci
František Mašek

foto: Prefa, zdroj: Prefa

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...