fbpx

Hledání práce ušité na míru IT specialistům 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Hledání práce v IT je i přes momentální převis nabídky nad poptávkou docela nesnadným úkolem. A to zejména z důvodu, že se na IT specialisty ze všech stran valí nabídky, přičemž ne všechny lze rozhodně označit za relevantní. Výsledkem tak často bývá situace, že se tito IT odborníci musí při hledání práce prodrat nabídkou desítek či stovek pro ně nezajímavých nabídek, aby se konečně prokousali ke své vysněné pracovní příležitosti

Zveřejněno: 21. 2. 2023

Tento aktuální stav na IT pracovním trhu není výhodný ani pro jednu stranu - zatímco IT specialistům ubírá čas a síly, pro IT firmy je zase finančně neefektivním, neboť musí vynakládat obrovské finance na to, aby se jim podařilo sehnat někoho schopného. S tím se však rozhodl zatočit Techloop, jenž umožňuje založit si Techloop profil, který ajťákům umožňuje hledat práci podle vlastních pravidel.

Jak konkrétně vypadá hledání práce ušité na míru IT specialistům podle této firmy? 

Základem jsou pouze relevantní nabídky

Abyste mohli najít v IT práci, o kterou skutečně stojíte, je potřeba umět jasně specifikovat technologie, s kterými umíte pracovat - takzvaný tech stack. Tudíž v procesu shánění práce prostřednictvím Techloopu je nejprve zapotřebí vybrat z nabídky vaše dovednosti, jež následně ještě okořeníte vašimi zájmy a kariérními cíli. A očekávaným platem. Díky tomuto mixu pak budete dostávat pouze nabídky, které odpovídají vaší definici dream jobu.

techloop

Navíc výhodou tohoto způsobu hledání práce pro IT specialisty je i skutečnost, že nemusíte dávat na obdiv vaše osobní údaje společnostem, u nichž o to nestojíte. Vy zůstanete v anonymitě, naopak firma musí poslat všechny informace předem, včetně mzdy.

V neposlední řadě jde i o flexibilitu - kdykoliv můžete zaměstnavatelům říci, že již nadále práci nehledáte, nebo naopak jste připraveni přijímat nabídky.

Vždy víte, na čem jste

Dalším problémem, s nímž se IT odborníci často při hledání práce setkávají, jsou nejasně stanovené platové podmínky, které navíc mnohdy pak ani neodpovídají skutečnosti. To se vám s Techloopem ale určitě nestane, neboť od IT společností budete dostávat výhradně nabídky s jasně definovanými platovými podmínkami, a to vždy předem.

Neméně důležité je, aby i obsluha náborového systému byla intuitivní a snadná. A i na to je pochopitelně v případě Techloopu myšleno. Umožňuje totiž jednoduchou správu nabídek, jež budete dostávat do vaší schránky zpráv. Stačí jeden klik a můžete nabídku buď odmítnout, nebo se naopak pustit do poskytnutí zpětné vazby vámi vybrané společnosti, s níž byste si dokázali představit navázat spolupráci.

Myšleno je dokonce i na vaši budoucnost - vyjma aktuálních pracovních zkušeností a dovedností můžete na Techloopu jasně specifikovat i to, s jakými technologiemi a segmenty }byste rádi v budoucnu pracovali.

Související…

Ňouma s titulem na vás dělá ramena? Chytřejší nejsou ani raketoví inženýři
Jan Handl

foto: Shutterstock, Techloop, zdroj: Techloop

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...