fbpx

Online studium MBA šetří naši planetu, stejně jako váš čas i peněženku 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Jaké jsou benefity MBA kurzů a proč jsou tak oblíbené?

Zveřejněno: 16. 12. 2022

V posledních letech vzrůstá popularita moderních způsobů e-learningu, kterých lze rok od roku absolvovat stále větší množství. Vědomosti a schopnosti jsou zkrátka nejlepší zbraní na cestě za dosažením vysněného úspěchu, ať už toužíte být nejlepším manažerem, majitelem firmy, personalistou, spisovatelem, či vás láká třeba cesta programování aplikací. 

Méně náročné v každém ohledu

Klasickým prezenčním způsobům vzdělávání pomalu a jistě dochází síly, přičemž jsou nahrazovány mnohem šikovnějšími metodami, mezi něž patří například populární online MBA studium. To vám zajistí kýžený titul, podstatné zvýšení kvalifikace a zároveň poskytne celou řadu benefitů nejen všem zúčastněným, nýbrž i životnímu prostředí.

Na danou oblast se zaměřuje především institut CEMI, který se dlouhodobě řadí mezi špičku v oboru e-learningu. Zmínění experti nejen poskytují veškeré kurzy plně online, nýbrž také zpracovali podrobnou studii, na jejímž základě snadno zjistíme, jakou zátěž představuje pro planetu klasická prezenční forma výuky.

Překvapivé výsledky

Na základě statistik jasně vyplývá, že každý jednotlivý student, jenž vsází na MBA studium přes internet, ušetří touto formou 1 302 kg oxidu uhličitého. V současné době pod křídly zmíněného institutu vystudovalo více než 2 000 studentů, což představuje dohromady celkovou zátěž 2 605 tun oxidu uhličitého. Jeden průměrný strom zvládne za sto let života zpracovat okolo tuny tohoto nebezpečného skleníkového plynu, tudíž si zajisté dokážete spočítat, kolik by jich bylo potřeba na zpracování několika tisíc tun.

Jak je to možné?

Největší podíl na pozitivních úsporách má samozřejmě odstranění nutnosti dojíždět do místa absolvování kurzu. Samozřejmě se však nejedná o jedinou zátěž, kterou má na svědomí prezenční způsob studia. V celkovém součtu je vhodné započítat i obrovské množství energie a tepla, bez nichž se fyzické učebny zkrátka neobejdou.

Podstatnou oblastí je i papír, k jehož získání musí lidstvo podniknout celou řadu náročných kroků, výrobních postupů a vykácet nepředstavitelné množství stromů. Nutno poznamenat, že odlesňování je jedním z nejhorších současných ekologických problémů, kvůli kterému čelí nejeden stát masivní desertifikaci, globálnímu oteplování a dalším závažným potížím.

Nositelé MBA titulu si na svých výplatách v průměru polepšili o 230 187 Kč ročně. Nejsou to dostatečné peníze na to, abyste si mohli začít plnit své cíle? 

MBA titul pod záštitou CEMI vsází čistě na digitální dokumenty a online knihovnu Bookport. Ty vás budou provázet po celou dobu absolvování kurzu a stanou se vaší pravou rukou během vypracovávání seminárních i diplomových podkladů.

Nezapomeňte ani na peníze

Nebudeme si nic nalhávat. V dnešní době opravdu nelze existovat bez financí, díky nimž máme domovy, potraviny, oblečení, zábavu, bezpečí a přirozeně i možnost studia libovolných kurzů. Z toho důvodu hrají velmi podstatnou roli při výběru konkrétní e-learningové příležitosti. Zároveň je jasné, že si zvyšujete kvalifikaci právě proto, abyste získali z dlouhodobého hlediska více peněz pro své účely.

Institut CEMI se věnuje ve svých výzkumech i této problematice, a tak si lze prohlédnout překvapivé výsledky i z daného úhlu pohledu. Institut CEMI ve svém průzkumu spočítal, že pokud by jeho studenti museli místo online výuky dojíždět na kombinovanou výuku, činí ujetá průměrná vzdálenost za rok 7 040 km. Během ročního MBA studia by tak při současných cenách pohonných hmot utratili 25 000 Kč. Náklady na dojíždění v případě 100% online MBA studia se ale oproti tomu rovnají nule. Nezapomeňte ani na hodiny strávené na cestách, stres a další faktory, jež mají podstatnou roli ve vašem životě.

Více času na vlastní rozvoj

Ať už se rozhodujete pro jakoukoliv dráhu povolání nebo podnikání, zajisté si uvědomujete, že čas je nejcennější komoditou ze všech. Slouží nám nejen k utváření zážitků s rodinou a přáteli, nýbrž i k samotnému rozvoji našich schopností a jejich uplatnění v praxi. Každá správně využitá hodina vás posune o krůček blíže k vysněnému cíli. Ve zmíněném ohledu je více než sedm tisíc najetých kilometrů a dalších zbytečností výraznou brzdou na cestě k úspěchu.

Ušetřený čas vám skvěle poslouží k prohlížení odborných publikací, zapisování poznámek, jejich čtení a následnému učení. Přece jen se bavíme o prestižním certifikovaném vzdělání, jehož úspěšné splnění si musíte zasloužit vlastní pílí a poctivostí. Nemyslete si, že jej máte automaticky v kapse ihned po provedené platbě.

Uznávaný titul

Když už jsme se zaměřili na popsaný výzkum, zajisté vás budou zajímat i konkrétní příklady benefitů z finanční sféry. Pracovní úspěchy absolventů studia od institut CEMI jsou nezanedbatelnou odpovědí na otázku, jestli se titul MBA vyplatí.

Nositelé zmíněného titulu si na svých výplatách v průměru polepšili o 230 187 Kč ročně. V případě manažerů a ředitelů firem se jedná dokonce o 284 480 Kč. Nejsou to dostatečné peníze na to, abyste si mohli začít plnit své cíle? Nesmíme zapomenout ani na podnikatele, protože u 44 % z nich je zaznamenáno zvýšení obratů v průměru o 22 % již do jednoho roku od úspěšného složení finální zkoušky.

To je možné díky získání většího rozhledu a orientace v jejich oborech, vštěpení důležitých znalostí, posílení sebedůvěry a také doplnění titulu za jménem. Výsledky mluví naprosto jasně. Jestli se tedy momentálně rozhodujete nad možností MBA studia online, určitě neváhejte, vystupte ze své komfortní zóny a pusťte se do toho. Vaše budoucí já vám poděkuje. Navštivte internetové stránky společnosti CEMI, prohlédněte si důležité informace a zaregistrujte se co nejdříve.

Související…

Terapeut Milan Polák: V absolutní tmě se naučíte mít rádi hlavně sami sebe
Zdeněk Strnad

foto: Shutterstock, zdroj: CEMI

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...