fbpx

Lidé často na Vánoce utrácejí za své mazlíčky více než na sebe 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Při nákupu vánočních dárků rozhodně žádný majitel psa či kočky nezapomíná ani na svého mazlíčka. Mnoho z nich dokonce za dárky pro zvířata utratí více než za sebe a dárky pro ostatní členy rodiny. Nabídka dárků pro zvířata je pestrá, nechybí dokonce ani adventní kalendáře a štědrovečerní večeře

Zveřejněno: 13. 12. 2022

Pokud máte domácího mazlíčka, pak jistě víte, o čem je řeč. Utrácení za mazlíčky je radost – ať už jde o psa, kočku, či menší mazlíčky, je radost za ně ve vánočním období utrácet. Mnohdy proto i na čtyřnohé kamarády čeká pod stromečkem dárek, mají připravenou štědrovečerní večeři. Dokonce existuje také adventní kalendář pro psy a kočky.

Dárky pro zvířata jsou milou pozorností, která udělá radost nám i zvířeti. Není proto divu, že lidé neváhají utrácet. Většina lidí za dárky pro psy a dárky pro kočky utratí do 500 korun. Někteří však investují i výrazně více. Zhruba čtvrtina chovatelů za dárky utratí od 500 do 1500 korun. Ještě více do svých mazlíčků pak investuje zhruba 15 % majitelů. Nákupy v předvánočním období tvoří významnou část celkových příjmů prodejců.

Tipy na vánoční dárky pro psy

Hledáte inspiraci, čím obdarovat svého pejska? Nabízí se různé pamlsky a hračky, či třeba nový slušivý obojek či postroj a vodítko. Správným výběrem dárku však můžete i podpořit rozvoj psa. Skvělé jsou například různé hračky, se kterými si pes vyhraje i sám.

Vánoce jsou ideální příležitostí, kdy můžete do svého mazlíčka investovat. Nemusí jít zrovna o dárky v řádu tisíců – i za pár stovek můžete pořídit pamlsky či hračky, kterými psa či kočku potěšíte.

Jedním ze skvělých tipů na vánoční dárky pro psy jsou takzvané čmuchací koberečky. Jde o kousek látky, který má spoustu záhybů a skrytých zákoutí. Do těch stačí umístit pejskovy oblíbené pamlsky. S pomocí čichu je pak musí najít. Tímto způsobem můžete psa učit koncentraci a sebekontrole. Jde o skvělou činnost, která pro psa může být relax a zábava. Zabaví ho i ve vaší nepřítomnosti, aby se nenudil.

Dalším skvělým dárkem jsou takzvané kongy. Jde o gumovou hračku, kterou lze naplnit pamlsky či jinými dobrotami jako je paštika, trocha tvarohu a podobně. Psa stojí velké úsilí, aby voňavé pamlsky z útrob hračky dostal. Zabaví ho tak na opravdu dlouhou dobu.

Jestliže nemáte konkrétní dárek, můžete zvolit praktické vánoční sady. Jde o balíčky plné dobrot a různého vybavení. Obsah může být různý, dle konkrétního výběru. Každopádně obsah pejskovi udělá radost a vy si ušetříte starosti s výběrem jednotlivých produktů.

Tipy na vánoční dárky pro kočky

Oproti psům si kočky potrpí spíše na skvělé jídlo než na hračky. Pokud tedy chcete svoji kočku opravdu rozmazlit, kupte luxusní pamlsky, či třeba kapsičku. Ovšem zvolit můžete samozřejmě i hračky – nejlepší volbou jsou hračky, které kočka může honit. Ale i interaktivní hračky, do kterých lze schovat pamlsky, kočku zaujmou.

Kromě jídla a hraček kočky zbožňují místa, kam se mohou schovat. Vybírat můžete z různých tunelů a domečků s otvory. Kočka si v nich může hrát, schovávat se i odpočívat. Další variantou jsou pak rovnou celá škrabadla či stromy. Ty jsou pro kočku nejlepší volbou a doma by rozhodně neměly chybět.

Dalším skvělým tipem na vánoční dárky pro kočky jsou vodní fontány. Jde spíše o praktický dárek. Kočky obecně málo pijí a kvůli nedostatečnému pitnému režimu pak přicházejí zdravotní problémy. Fontána je pro kočku atraktivní, vyhledává totiž ideálně tekoucí zdroj vody, který značí čerstvost vody. Mnoho koček proto fontánu upřednostní před pitím z misky.

Vánoce jsou ideální příležitostí, kdy můžete do svého mazlíčka investovat. Nemusí jít zrovna o dárky v řádu tisíců – i za pár stovek můžete pořídit pamlsky či hračky, kterými psa či kočku potěšíte. Na výběr přitom máte z pestré nabídky.

Související…

Čtvrtek Zdeňka Strnada: První vánoční dárky kupte sami sobě
Zdeněk Strnad

foto: Shutterstock, zdroj: Akinu

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...