fbpx

Bucket list – co musíte zažít, než… 2 fotografie
zdroj: Esennce

Každý z nás má určité sny, plány a zážitky, které by chtěl před smrtí zrealizovat.

Zveřejněno: 29. 11. 2022

U někoho může jít o pár nápadů, které se mu honí v hlavě, ale někteří lidé mají takových plánů nespočet. A právě pro ně je tu bucket list, který představuje seznam těchto zážitků, jasně sepsaný především proto, abychom na žádný z nápadů nezapomněli. Velkou míru uspokojení také přináší odškrtávat jednotlivé položky v seznamu, jakmile je splníme.

K čemu všemu je bucket list užitečný?

Bucket list samozřejmě není jenom jeden velký úkolníček. Pokud si vlastní bucket list vyrobíme, jde i o takový osobní příslib toho, že na vlastní sny nezapomeneme a postupně je zrealizujeme. Pokud si dáte za úkol takový seznam připravit, pořádně se zamyslete a neomezujte se aktuálními možnostmi. Vždyť to může být seznam na dlouhá léta.

Pořádně si promyslete, jaké zážitky vás opravdu lákají. Pokud už máte rodinu, můžete vytvořit společný bucket list, na který dáte dohromady všechny sny a zážitky, které byste společně chtěli prožít.

Pokud si lámete hlavu s tím, co by na vašem seznamu přání mělo být, ale cítíte, že něco opravdu zažít chcete, hodí se trochu inspirace. Pojďme se proto podívat na to, co se obvykle na bucket listech objevuje.

Adrenalin chce zažít více než polovina lidí

Ty nejlepší vzpomínky často vznikají ve chvíli, kdy překonáváme sami sebe. Když se postavíme vlastnímu strachu, či vyzkoušíme něco, o čem bychom nevěřili, že to zvládneme. Ideální aktivitou na bucket list tak může být právě cokoliv, z čeho máte trošku strach, ale vždy vás to lákalo vyzkoušet.

Sny mohou sloužit jako perfektní motivace do podnikání či zaměstnání.

To může být pro každého něco jiného. Pro někoho to bude adrenalinový sport, pro jiného jízda velkou rychlostí. Pokud se už teď věnujete nějakému sportu, zamyslete se nad tím, jak ho posunout na úplně novou úroveň. Jestli například rádi lyžujete, můžete vyzkoušet extrémní lyžování či sjezdovky na exotických místech.

Mezi nejžádanějšími adrenalinové zážitky patří:

  • klasický bungee jumping,
  • skok padákem,
  • potápění do velkých hloubek,
  • let balónem,
  • let malým letadlem nebo vrtulníkem,
  • surfování v oceánu,
  • lanová dráha nad údolím.

Opravdu výjimečné zážitky

Na bucket list určitě patří nápady a zážitky, které na první pohled zní opravdu bláznivě či neproveditelně. Je třeba si ale uvědomit, že plány na bucket listu nemusíte uskutečnit hned, máte na ně v podstatě celý život. Pokud vás vždy lákalo projet se ve Ferrari, určitě si to na bucket list napište (zrovna tento zážitek není nijak nedostupný, díky zážitkové agentuře si ho může prožít každý).

flowee.cz 02 esennce.cz

Návštěva luxusní restaurace není nesplnitelným snem. (zdroj: Esennce)


To samé platí pro návštěvu exotických destinací, večeři v luxusní restauraci s Michelinskou hvězdou či jiné drahé či obtížně splnitelné sny. Láká-li vás například setkání s vaším oblíbeným zpěvákem, můžete si na splnění tohoto snu dlouho počkat, ale není to nemožné. To samé platí pro dobrodružné dovolené, či jiné sny, na které momentálně nemáte prostředky. Naopak, tyto sny mohou sloužit jako perfektní motivace do podnikání či zaměstnání.

Po jakých dalších netradičních zážitcích lidé touží:

  • vylézt na osmitisícovku,
  • navštívit opuštěný ostrov,
  • projet se na slonovi,
  • potápět se se žraloky,
  • podívat se na všechny kontinenty,
  • ochutnat nejdražší whisky na světě,
  • vyrazit na pěší pouť,
  • navštívit michelinskou restauraci,
  • zazpívat na velkém podiu.

Související…

Nebudeme tady navěky, tak si to pojďme užít: Jak funguje optimistický nihilismus
Tereza Hermochová

foto: Esennce, zdroj: Esennce

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...