fbpx

Láká vás Čína? Na co se připravit a co vidět 1 fotografie
zdroj: Pixabay

Čína je velkou zemí, která přitahuje spoustu turistů. Pokud plánujete dovolenou v Čínské lidové republice, pak si s dostatečným předstihem připravte zajímavý itinerář cesty. Vyplatí se to

Zveřejněno: 17. 10. 2022

Poznat celou Čínu by vám zabralo opravdu dlouhou dobu. Možná právě proto byste měli cestě do Číny věnovat více času na samotném počátku. Zaměřit se můžete na místa, která vám doslova vyrazí dech. Vaši dovolenou můžete odstartovat ve dvou vyhledávaných městech, jimiž jsou Peking a Hongkong.

Poznejte hlavní metropoli Číny

Pomyslným odrazovým můstkem se stane Peking. Město nepřeberných možností, v němž si každý přijde na to své. Právě tahle metropole je skvělým důkazem dokonalého prolínání historie a moderní architektury. Navštívit můžete řady překrásných míst, kde budete obdivovat stavby, zeleň a jiné zajímavosti.

  • Mauzoleum Mao Ce-tung
  • Náměstí Nebeského klidu
  • Muzeum čínské revoluce
  • Chrám Lama a Chrám nebes

Když už budete vážit cestu do vzdáleného Pekingu, rozhodně si nenechte ujít letní palác Yíhé Yuán a chrám Zhihua, který pochází z roku 1444. Podobných chrámů je v hlavní metropoli Číny více než dost. Za zmínku stojí ještě chrám Konfucius a chrám Fayuan.

Hongkong si vás získá charakterem

Jestliže patříte k milovníkům rušného dění, a přesto se nechcete ochuzovat o historické památky, vaším dalším cílem v Číně bude Hongkong. Město, které si vás podmaní svou pestrostí. Vedle nočního života a netradiční gastronomie na ulici se můžete zaměřit na ostatní chrámy, zahrady a objekty.

  • Chrám Wong Tai Sin
  • Klášter Ten Thousand Buddhas Monastery v Sha Tin
  • Hong Kong Skyline
  • Zahrada Nan Lian Garden
  • Hongkongský park

Poznávání a objevování Hongkongu si pochopitelně můžete zpestřit třeba návštěvou nákupního a zábavního centra Tsim Sha Tsui.

Jedním z nejznámějších a možná i nejvyhledávanějších cestovatelských cílů bude bezpochyby Velká čínská zeď dosahující délky 6 430 kilometrů. A pokud vám Čína v podání velkých měst nestačí, směřujte na pláže nacházející se na ostrově Hainan.

Nevídaným zážitkem se pro vás stane také návštěva nočního trhu Temple Street Night. Nakonec si můžete užívat i na pláži, čehož je důkazem Big Wave Bay.

Čína si vás doslova podmaní

Výše uvedená města jsou pouhým začátkem toho, co si pro vás Čína přichystala. Svůj cestovatelský itinerář pochopitelně můžete rozšířit o mnohá dalších města, kde na vás čeká stejně bohatá nadílka zajímavostí a dech beroucích míst.

  • Šanghaj
  • Čchung-čching
  • Si-an
  • Su-čou
  • Kanton

Jedním z nejznámějších a možná i nejvyhledávanějších cestovatelských cílů bude bezpochyby Velká čínská zeď dosahující délky 6 430 kilometrů. A pokud vám Čína v podání velkých měst nestačí a chcete v této rozlehlé zemi zažít také patřičnou dávku pobřežní exotiky, směřujte na pláže nacházející se na ostrově Hainan. Přesně takhle nějak může vypadat vaše dovolená v Číně.

Připravte se na cestu s předstihem

Dovolená v Číně, to není jen tak. Pozornost byste měli věnovat také náležité přípravě. To znamená, že si zjistíte, kdy je nejlepší vyrazit do této světové mocnosti. Zaměříte se na vízum v Číně, jak a čím můžete platit nebo jestli je nutné řešit nějaké očkování. Když tohle všechno budete vědět dopředu, vyhnete se jakýmkoliv problémům.

Otázkou však zůstává, kde se k takovým informacím dostat? Ideálně na jednom jediném místě a v aktuální podobě? Nápomocen vám v tomto ohledu bude cestovatelský portál cKlub.cz, který je plný takových údajů. A ty se týkají nejenom Číny, ale v podstatě i ostatních zemí světa. Kromě jiného zde získáte rady a tipy na zajímavá místa, můžete diskutovat s ostatními turisty, přečtete si cestopisy, blogy a budete se inspirovat v mnoha jiných oblastech. Zkrátka takový komplexní cestovní průvodce, který při sestavování itineráře přijde rozhodně vhod. Navíc vás nemine i zajímavá nabídka zájezdů do Číny. Tak neotálejte a pusťte se do plánování vysněné dovolené v Číně.

foto: Pixabay, zdroj: cKlub

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...