fbpx

Huawei Connect 2022: Digitální ekonomika táhne celosvětový růst 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Digitální ekonomika stabilně roste a spolu s ní po celém světě zrychluje i tempo zavádění digitalizace. Jak mohou firmy v různých odvětvích co nejlépe digitalizovat a následně maximálně vytěžit výhody přinášené novými technologiemi představuje 7. ročník Huawei Connect, který byl včera zahájen v thajském Bangkoku. Letošní téma „Unleash Digital“ (Rozjeďme digitalizaci) přilákalo přes deset tisíc expertů, partnerů a dalších předních osobností v odvětví

Zveřejněno: 21. 9. 2022

Akci tradičně zahájil současný předseda představenstva společnosti Huawei Ken Chu, který účastníky seznámil s hlavními způsoby, jakými současný ICT ekosystém pomáhá překonávat bariéry v rámci digitální transformace. Prvním ze tří pilířů je posilování digitální infrastruktury zahrnující robustní konektivitu i diverzifikaci a navyšování výpočetní kapacity. Druhým je pomáhání organizacím a firmám s rozvojem zahrnujícím nejen implementaci cloudových služeb, ale i využití všech možností cloudových technologií. Třetím pilířem je pak výstavba lokálních digitálních ekosystémů se zvláštním zaměřením na rozvoj partnerství a mladých digitálních talentů a na podporu malých a středních podniků.

huawei

Předseda představenstva společnosti Huawei Ken Chu během svého proslovu na Huawei Connect. (zdroj: Huawei)


Růst HDP byl v posledních dvou letech značně nestabilní. Digitální ekonomika však zaznamenala konzistentní růst v celosvětovém měřítku – za rok 2021 se jednalo o více než 15 %. Právě to mimo jiné přimělo řadu firem k transformaci svých operací i nabídky služeb pomocí nových digitálních technologií.

„Přechod k digitalizaci je jednoznačně správnou volbou,“ prohlásil během projevu Chu. „Je zde poptávka a máme technologie. Právě teď jsme svědky, jak digitalizace pomáhá k vyšší produktivitě.“

Lokální ekosystémy jsou klíčem k úspěchu

Technologický gigant Huawei svými aktivitami soustavně cílí na rozvoj spolupráce s partnery a podporu mladých talentů i startupového prostředí. V rámci Huawei Connect společnost potvrdila svůj cíl zaměřit se na budování a kultivaci takových ekosystémů v jednotlivých lokalitách. Simon Lin, prezident asijsko-tichomořského regionu ve společnosti Huawei, účastníkům představil dokument „Digital First Economy“ (Ekonomika s důrazem na digitalizaci), který se zabývá konkrétními návrhy pro budování digitální infrastruktury a rozvoj digitální ekonomiky v tomto regionu.

„Oblast Asie a Tichomoří vystupuje do popředí globálního digitálního prostředí,“ uvedl Lin. „Společnost Huawei je odhodlána klíčovým způsobem přispívat k digitální ekonomice v regionu. Budeme i nadále podporovat snahy o další rozvoj digitalizace a budování udržitelného ekosystému.“ Na něj navázali i čelní představitelé asijsko-tichomořského regionu, mezi nimi například thajský místopředseda vlády a ministr energetiky, filipínský náměstek pro e-Government, či indonéský ministr hospodářství, kteří se podělili o pokrok, jehož dosáhly jejich země v rozvoji digitální ekonomiky.

Třídenní konference v Bangkoku je první zastávkou v rámci celosvětového turné Huawei Connect v roce 2022. Letošní akce zavede návštěvníky a posluchače do světa výzev, kterým čelí firmy i státní instituce v různých fázích digitální transformace, nastíní pokroky společnosti Huawei v digitální infrastruktuře a představí nejnovější řešení pro cloudové služby i ukázky z partnerské spolupráce.

Související…

Zkopírovat lidský mozek brzy nebude problém. Pak si promluvíme sami se sebou
Matouš Bárta

foto: Huawei, zdroj: Huawei

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...