fbpx

Sháníte střechu či fasádu na doživotí? Zvažte hliníkovou! 1 fotografie
zdroj: Prefa

Střecha a fasáda patří mezi nejdůležitější komponenty domu. A také nejdražší. To však neznamená, že je na místě na nich šetřit. Naopak. Připlatíte-li si za kvalitu, dostane se vám střechy, která přečká několik generací

Zveřejněno: 18. 7. 2022

Jen těžko byste hledali materiál s tolika ze stavebního hlediska pozitivními vlastnostmi, jakými disponuje hliník. Tento léty prověřený materiál je lehký, a přitom odolný. Netoxický a nemagnetický. Hned tak ho nezapálíte a snadno zrecyklujete. A na moderních domech skvěle vypadá. Zkrátka se jedná o materiál 21. století. Hliníková střešní krytina je zkrátka po všech stránkách skvělou volbou.

Proč hliníková střecha?

Požadavky na střechu ze strany stavebníků jsou zřejmě následující: i když se venku čerti žení, fouká silný vítr a padají kroupy, střecha by toto řádění měla odolat. A to co nejdelší dobu. A na domě by měla dobře vypadat. Právě hliníková krytina tyto požadavky splňuje na výbornou.

Čtyřicetiletá záruka na materiál

Například hliníkové střešní systémy PREFA Aluminiumprodukte díky jedinečné pokládce v křížové vazbě odolají i extrémně silné bouři. Výrobce si jejich kvalitou je jist do té míry, že na materiál dává nadstandardní čtyřicetiletou záruku. Což však neznamená, že vám střecha nemůže sloužit déle. Pojem plechová střecha na doživotí je tak v tomto případě rozhodně na místě.

Lehké a pevné hliníkové fasádní systémy

V portfoliu značky, která střechy začala vyrábět již v roce 1946, ale najdete i v podstatě nezničitelné hliníkové fasády. Opět lehké, pevné a nenáročné na údržbu. Robustní a z estetického hlediska zajímavé.

Opravdu famózní fasáda

Vybírat si můžete z široké možnosti tvarů i barev. Ať už se chcete držet klasických šindelů a jemu podobných šablon nebo designových a  velkoformátových desek. Samotné profily mohou být rovné, vlnité, s příčnou hranou i tzv. „šupinatým“ povrchem. Záleží na vašem vkusu a preferencích. Famózně na domech, obzvláště těch moderních, vypadají všechny.

Související…

Pátek Karla Křivana: Svět nezachráníme obranou starého, ale tvorbou nového
Karel Křivan

foto: Prefa, zdroj: Prefa

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...