fbpx

Člověk, který výzvu odstartoval, se omluvil a příspěvek smazal. Už bylo pozdě. Je to přece tak legrační...

Zveřejněno: 2. 4. 2019

Na sociálních sítích je nyní trendem házet po dětech, případně po jiných členech domácnosti, třeba po spícím otci nebo psovi, kouskem sýra. Kdo chce takzvanou cheese challenge rozjet ve velkém, může se rozšoupnout a hodit si kusem sýrové pizzy nebo rovnou cheeseburgerem. Fantazii se meze nekladou.

„Řekni sýr!“ Heslo, které patří ke každému focení, tedy minimálně v dětském věku. Při vyslovení pojmu sýr (a to i v angličtině) se totiž ústa roztáhnou do zářivého úsměvu, který v ideálním případě vypadá i docela přirozeně.

Sociální výzva

Tedy tak tomu bylo dříve. Sociální sítě něco přidaly a posunuly tak známou frázi o level výš. Alespoň podle těch, kteří se zapojili do cheese výzvy. A pozor, jejich řady se stále rozrůstají. Zdá se totiž, že je to ohromná legrace.

cheese 2

Vyděsit dítě a plácnout mu sejr na obličej je vrcholem výzvy. Díky, mámo. Taky se o tebe postarám


Pokud se chcete přidat mezi tyhle povedené vtipálky, stačí, když vezmete k ruce chytrý telefon, vyberete si nic netušící oběť a začnete natáčet. Ještě si nezapomeňte připravit kousek sýra, ideálně plátek takového toho lepivého „polotaveňáku“, který bude na tváři nešťastníka skvěle držet.

Je totiž zřejmě k popukání sledovat zmatený výraz batolete, které vůbec neví, která bije, když mu na tváři přistane plátek sýra.

Potom už stačí zavolat: „Say cheese!“ a hodit dotyčnému přichystaný sýr přímo na tvář. Někteří „kameramani“ čekají, až se na ně jejich terč podívá, jiní házejí sýrem hned poté, co zvolají ono oblíbené slovní spojení. A další jen natáčejí a házejí a neobtěžují se volat vůbec nic. V každém případě se tomu smějí, až se za břicho popadají. I tak ale stihnou povedený úlovek umístit na Facebook, Instagram nebo Twitter. Hlavně nezapomenout na hashtag #cheesechallenge.

O level výš

Původní sýrová výzva se vztahovala pouze na malé děti. Je totiž zřejmě k popukání sledovat zmatený výraz batolete, které vůbec neví, která bije, když mu na tváři přistane plátek sýra velký pomalu jako půlka jeho obličeje. Když je dítě starší a obratnější, stáhne si sýr z obličeje a začne jej jíst. A rodiče mohou puknout smíchy.

Dítě se na videu tváří vyděšeně, nicméně uživatelé Twitteru byli nadšení.

Aby to ale nebylo pořád stejné, vymysleli vynalézaví uživatelé sociálních sítí spoustu různých vychytávek. Tak například jedna slečna se potichu přikrade k otci, který spokojeně klimbá v očividně pohodlném ušáku s knihou na stehnech a nohama na taburetu. Břicho vyvalené, dech pravidelný… A tu mu na tváři přistane kus sýra. Tedy ne na tváři, ale na rameni, protože dcerka se netrefí. To spustí první výbuch smíchu. A další salva, tentokráte přímo nezadržitelná, přichází ve chvíli, kdy na otce vyskočí pes, aby mu sýr z ramene snědl. Probuzený chudák se zmateně rozhlíží a pokouší se zorientovat.

cheese 3

Stát se slavným občas vyžaduje nějaké ty oběti. I v mléčném průmyslu


To jsme ale pořád jenom u sýru. Další influencerka hází na kameře po svém příteli, který pracuje na počítači, přímo kouskem sýrové pizzy, už notně okousané. Velká legrace. A matka, nebo starší sestra (což se mi podle videa nepodařilo identifikovat) zase po svém obtloustlém synkovi (nebo bratrovi) v obleku, který se rozvaluje na gauči s mobilem v ruce, hází rovnou celý cheeseburger. Sýr se ale hází třeba i po psech. Kreativitě se zkrátka meze nekladou.

Nudíte se? Kupte si sýr

Vlnu házení sýrem po dětech, která se rozrostla do virálních rozměrů, spustil hloupý žert uživatele Twitteru, vystupujícího pod účtem @unclehxlmes. Ten natočil, jak hodil po mladším bratrovi, sedícím v dětské jídelní stoličce, plátkem čedaru. Příspěvek na Twitteru uvedl slovy: „Just cheesed my little brother.“ Dítě se na videu tváří vyděšeně, nicméně uživatelé Twitteru byli nadšení. Za všechno mluví přes 8 milionů zhlédnutí.

Související…

#10YearChallenge: Proč sypeme naše data sociálním sítím do chřtánu?
Kateřina Hájková

Ačkoliv nezdárný starší bratr nedlouho poté abnormálně populární příspěvek smazal a omluvil se za něj, tak už bylo pozdě. Lidé po celém světě jej začali napodobovat a házet sýrem nejen po svých dětech, příbuzných a psech. Co to vypovídá o naší společnosti? A o internetu? Vypadá to, že se neumíme bavit ve světě reálném, tak to zkoušíme alespoň v tom virtuálním.

foto: #cheesechallenge, zdroj: The Next Web

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...