fbpx

Suché šampony rozhodně přijdou vhod v časové tísni, neboť pomohou rychle dodat vlasům upravený vzhled před důležitou schůzkou, po dlouhé cestě nebo letu

Zveřejněno: 4. 1. 2022

Souhlasíte s tím, že mytí vlasů bez vody zní zvláštně? Ve skutečnosti je to možné. A navíc docela jednoduché! Pomůže vám s tím kvalitní suchý šampon, ale musíte vědět, jak ho správně použít, abyste dosáhly co nejlepšího výsledku. V tomto článku si to probereme do detailů. Zároveň vám pomůžeme vybrat suchý šampon, který vyhovuje právě vašim vlasům.

Suchý šampon usnadní život každému. Díky němu můžete ráno déle ležet v posteli a pak během několika minut dodat vlasům objem a svěžest. Musíte však pochopit, že použití takového přípravku nelze považovat za náhradu plnohodnotného postupu mytí vlasů normálním šamponem.

Vždy upřednostňujte známé výrobce, protože jejich výrobky procházejí vícestupňovými testy, které prokazují jejich bezpečnost.

Suchý šampon nečistí vlasovou pokožku a vlasy od nahromaděných nečistot, prachu a zbytků stylingových přípravků, jen vizuálně osvěží vlasy a odstraní přebytečnou mastnotu. Suché šampony rozhodně přijdou vhod v časové tísni, neboť pomohou rychle dodat vlasům upravený vzhled před důležitou schůzkou, po dlouhé cestě nebo letu. Vybrat si ten vhodný ze širokého sortimentu můžete na webových stránkách, pokud kliknete zde https://makeup.cz/categorys/250287/.

Jak vybrat kvalitní suchý šampon?

Vždy upřednostňujte známé výrobce, protože jejich výrobky procházejí vícestupňovými testy, které prokazují jejich bezpečnost. V současnosti je většina suchých šamponů multifunkční. Přípravky často obsahují stylingové složky, které dokážou vlasy změkčit a upravit. Také existují speciálně navržené suché šampony pro tenké a oslabené vlasy, které obsahují pečující složky.

Součástí kvalitních šamponů by měly být absorbenty, které nepředstavují nebezpečí pro lidské zdraví. Raději vyberte produkt, v jehož složení je například rýžový škrob, ten je považovaný za nejbezpečnější absorpční látku.

Jak správně aplikovat suchý šampon?

Před použitím suchého šamponu jakékoliv značky si vždy přečtěte návod. Výrobce by měl uvést na obalu odpovědi na tyto otázky:

  • z jaké vzdálenosti stříkat šampon na vlasy
  • jak dlouho nechat produkt na vlasech

Před aplikací suchého šamponu byste si měly z vlasů odstranit všechny sponky, gumičky a vlasy dobře rozčesat. POZOR! Přípravek lze aplikovat pouze na suché vlasy, jinak vzniknou bílé hrudky.

Chcete-li dosáhnout nejlepšího výsledku, rozdělte vlasy na části a nastříkejte suchý šampon na vlasové kořínky. Pokud chcete celý proces urychlit, pak naneste šampon přímo ke kořínkům a vlasy rozcuchejte. Nepřehánějte to s množstvím přípravku, pro viditelný výsledek ho stačí málo. Nechte suchý šampon působit asi 3-5 minut, aby vstřebal maz a nečistoty. Poté vezměte hřeben a jemně pročešte vlasy. K odstranění všech zbytků můžete použít vysoušeč vlasů, ale musíte zapnout režim studeného vzduchu.

Související…

Lze zabránit šedivění vlasů? Když odbouráte stres, ušetříte za barvení
Kateřina Hájková

foto: Makeup.cz, zdroj: Makeup.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...