fbpx

Podzim. Nádherné, ale přece jen už dost studené roční období opět začíná vládnout. Pestrobarevná podzimní příroda láká na svou magickou krásu, ale ne všichni vidí podzim stejně vesele. Pro řadu lidí je tohle roční období spojené spíš s plískanicemi a pesimistickou náladou, která leckoho přepadá. Proto jsme se rozhodli vám v tomto článku říct o těch nejefektivnějších způsobech, jak si zvednout náladu a přitom si letošní podzim naplno užít.

Zveřejněno: 8. 10. 2021

Buďte v pohybu. Duševní a fyzické zdraví spolu úzce souvisí, proto doporučujeme začlenit fyzickou aktivitu do vašeho denního režimu. Dělejte to, co opravdu máte rádi! Tancujte, skákejte, jděte na procházku do parku, udělejte si doma lehkou rozcvičku a pamatujte si, že produkci endorfinů vyvolá jakákoliv fyzická aktivita. Vědecké výzkumy navíc prokázaly, že aktivnější lidé častěji zažívají příjemné emoce, pocity vzrušení a nadšení. Lidé, jejichž fyzická aktivita byla minimální, jsou náchylnější k depresím.

Dejte si koupel a relaxujte. Jde o klasickou metodu, o které možná víme všichni, ale pořád jen těžko najdete něco efektivnějšího. Zeslabené světlo, vonné svíčky, koupel s bohatou pěnou, éterické oleje nebo relaxační hudba pomohou vytvořit perfektní atmosféru. Všechny doplňky a produkty pro perfektní relaxační večer najdete na Makeup.

Poslouchejte hudbu. Vytvořte si playlist písní, které vás nabíjejí energií. Vyhněte se melancholickým motivům, ponurá hudba náladu jen zhorší. Pokud mluvíme o univerzálním playlistu, který bude vyhovovat jakékoli náladě, pak by rozhodně měl obsahovat písně vašich nejoblíbenějších zpěváků a kapel.

Buďte kreativní a zbavte se negativní energie. Pokud nejste tvůrčí člověk, nevadí! Stačí vzít do ruky barvy a pokusit se s jejich pomocí vyjádřit své pocity a myšlenky. Tvorba takové abstrakce určitě zlepší váš psychický stav a pomůže uvolnit stres. S negativními emocemi vám pomůže meditace. Jde o relaxaci a lepší porozumění fungování vašeho těla a mysli, což vám umožní užívat každou minutu života.

Dobře se vyspěte. Může vám to připadat legrační, ale někdy je obyčejný spánek nejlepším způsobem, jak se zbavit špatné nálady. Odložte všechny své starosti, stáhněte rolety, vypněte telefon a věnujte pár hodin zdravému spánku. Po probuzení dost možná začnete vše vnímat jinak. Možná zjistíte, že situace, které se vám dříve zdály jako problémové, si tolik pozornosti vůbec nezaslouží.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...