fbpx

Obyčejné třídění odpadu nebo šetření vodou vám může u vaší (budoucí) polovičky nahnat plusové body. Zabijte dvě mouchy jednou ranou a mezi svá letošní předsevzetí zařaďte péči o naši planetu, díky které si současně vybudujete i své lepší já

Zveřejněno: 12. 2. 2021

Říkáte si, jak je možné stát se hrdinou koupelen i ženských srdcí díky něčemu tak jednoduchému, jako je například třídění odpadu? Studiemi bylo skutečně dokázáno, že muži, kteří mají pozitivní vztah k přírodě, jsou mnohem přitažlivější pro své okolí. Minulostí jsou dokonalé svaly, obyčejné třídění odpadu nebo šetření vodou vám může u vaší (budoucí) polovičky nahnat plusové body. Zabijte dvě mouchy jednou ranou a mezi svá letošní předsevzetí zařaďte péči o naši planetu, díky které si současně vybudujete i své lepší já.

Studená sprcha rovná se půl zdraví

Rychlá a svěží sprcha ušetří v porovnání s dlouhou koupelí až dvě třetiny vody. Tím, že se nebudete sprchovat teplou či horkou vodou, ušetříte čas, peníze i světové zásoby vody, neboť ji nebudete zdlouhavě před zahřátím odpouštět.

Pravidelné otužování, a to i pod obyčejnou sprchou, posiluje imunitu, snižuje stres, zvyšuje psychickou i fyzickou odolnost, zrychluje metabolismus a podporuje nejen hubnutí, ale i celkové správné fungování organismu.

Určitě jste také zaregistrovali stále populárnější metodu otužování Wima Hofa, který lidem radí, jak díky pravidelným studeným sprchám a dýchání utužit svůj kořínek, podpořit imunitu a pozitivně se naladit na celý den. Díky Wimovi je dnes vědecky dokázáno, že pravidelné otužování, a to i pod obyčejnou sprchou, posiluje imunitu, snižuje stres, zvyšuje psychickou i fyzickou odolnost, zrychluje metabolismus a podporuje nejen hubnutí, ale i celkové správné fungování organismu.

Ušetříte i za topení

Navíc díky otužování budete méně zimomřiví a ušetříte více peněz za nadbytečné topení v domácnosti. Uvidíte, že po několika měsících nebudete potřebovat vytápět místnosti na zbytečně vysoké teploty, protože váš organismus bude lépe zvládat termoregulaci. Počáteční nepříjemné pocity ze studené sprchy brzy vystřídají pocity slasti a časem zjistíte, že se na ranní spršku dokonce těšíte.

Abyste v počátcích otužování příliš netrpěli, pusťte si k ledové sprše nějakou vaši oblíbenou hudební pecku nebo si sami zazpívejte či zakřičte.

Po studené rychlosprše si dejte ještě pár kliků nebo dřepů – lepší start do nového dne snad ani nemůže být. Namísto ospalého rána budete pozitivně naladěni a v práci budete přímo sršet energií. Vše vám půjde od ruky a vy se budete cítit jako superhrdinové.

00007 pg sustainability rossmann banner 840x540 cz

Abyste v počátcích otužování příliš netrpěli, pusťte si k ledové sprše nějakou vaši oblíbenou hudební pecku nebo si sami zazpívejte či zakřičte. Hudební podkres nejen zpříjemní počáteční „ledové utrpení“, ale také ho zkrátí a čas strávený ve sprše vám mnohem rychleji uteče.

Pokud by vás zajímalo, jak zlepšit své běžné ekologické návyky, a chtěli byste se dozvědět více různých tipů, přečtěte si články, kde najdete spoustu inspirace a objevíte skutečnou krásu ekologie.

Související…

Potvrzeno: Oteplování planety opravdu zastaví nulové emise. Teď se řítíme do katastrofy
Jan Handl

foto: Shutterstock a Rossmann, zdroj: Rossmann inspiruje

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...