fbpx

Vybírat bychom měli i podle toho, zda chceme docílit hydratace, zpevnění, regenerace, čištění, vyživení, zklidnění, projasnění nebo peelingu. K dispozici je celkem 77 originálních receptur, z nichž 71 je určeno pro pleť a šest pro naše tělo, říká idea maker Organické Apotéky Vivienne Nagy

Zveřejněno: 30. 9. 2020

Pravděpodobně tuhle jedinečnou a originální českou kosmetiku znáte pod názvem Havlíkova přírodní Apotéka. Letos přešla ke staronovému jménu Organická Apotéka. Její produkty v sobě snoubí nejlepší organické suroviny, moderní vědu a účinky léčivých rostlin. V jeden jediný okamžik se na pultech obchodů objevilo celkem 77 různých pleťových a tělových masek. Nesou v sobě nejrůznější ingredience, konzistence, barvy a vůně. Zajímá vás příběh jejich vzniku? Pojďte s námi nahlédnout za oponu. Vivienne Nagy, Tvůrkyně projektu 77 masek a idea maker Organické Apotéky prozrazuje mnohá tajemství.

Jak to s novými produkty Organické Apotéky celé začalo?

Jako úplně první vznikla Ranní čisticí maska, která je dnes ikonickým produktem. Apotéka naučila ženy používat masku ráno. Přišla s tím jako první na světě. Vznikl tak úžasný kosmetický rituál, který nastartuje celý den. Hned po ní tu byla Královská snídaně pro pleť, skvělá alternativa, pro suchou a zralou pleť, hutnější konzistence, nádherná vůně. V létě tohoto roku se v prodejnách objevila barevná duha, kterou tvoří 77 nejrůznějších masek.

Proč zrovna 77?

Původně jsme měli v plánu vytvořit masek deset. Ale poté, co jsme vybírali deset nejvhodnějších ingrediencí, došlo nám, že příroda je rozmanitá a nabízí daleko větší množství zázraků s nejrůznějšími účinky. Toho by byla opravdu škoda nevyužít.

Momentálně je mou nejoblíbenější maskou Červená řepa a Granátové jablko na ráno. Pleť totiž dokonale vyhladí a ta pak vypadá krásně svěží.

V ten moment bylo jasné, že masek bude mnohem víc. Došlo nám, že chceme mít masku pro každou ženu. Každá z nás je krásná a originální. Pleť každé z nás je jedinečná a má své potřeby. Naším cílem se tedy stalo vyvinout a vyrobit tolik masek, aby si mohla vybrat opravdu každá dívka, paní i dáma tu svou pravou. 

Jak dlouhá byla cesta od prvního nápadu až po den, kdy se masky ocitly na pultech?

Za celým procesem a vývojem stojí tým skvělých lidí. Nejsložitější, ale zároveň nejzajímavější na celé věci bylo testování. Produktů bylo opravdu hodně. Každá z nás jednotlivé masky zkoušela, vyplňovala do připravených formulářů své hodnocení i dojmy a podle toho jsme následně receptury upravovali a měnili.

n93a0300

Například maska Modrý jíl si prošla sedmi změnami konzistence. Projekt trval přes rok a myslím, že opravdu málokdo použil tolik různých masek za život jako náš tým za jediný rok. 

Má opravdu každá maska svoji vlastní recepturu?

Základní konzistence krémových masek vychází z naší tradiční tříminutové masky. Každá maska má ale finální složení jiné. Máme tři hlavní druhy: krémové, gelové a jílové. Vždy záleží na hlavní ingredienci a aktivních látkách. Nejdůležitější složku každé masky vystihuje její název: Malina, Ostružina, Okurka, Vitamín C, Čokoláda. A každá maska má své unikátní účinky.

Jakým způsobem mezi maskami vybírat?

U každé masky je vysvětleno, na jaký typ pleti se hodí a jaký má účinek. Téměř polovina masek se hodí pro všechny typy pleti. Ty ostatní jsou naopak cílené a vhodné jen pro určitý typ pokožky. Každopádně doporučujeme vybírat dle pocitu a podle toho, která vás nadchne. Vždy ale s ohledem na váš typ pleti.

Velmi totiž záleží na tom, zda máme pleť suchou, mastnou, aknózní, citlivou, zralou... Vybírat bychom měli i podle toho, zda chceme docílit hydratace, zpevnění, regenerace, čištění, vyživení, zklidnění, projasnění nebo peelingu. Masky mají navíc své číslování pro jednoduchou a rychlou orientaci. K dispozici je celkem 77 originálních receptur, z nichž 71 je určeno pro pleť a šest pro naše tělo.

Doporučujete masky kombinovat?

Ano, určitě! Je skvělé masky různě střídat, kombinovat i míchat. Doporučujeme našim zákaznicím, ať si vybírají, na co má zrovna jejich pleť chuť. Naše pokožka má totiž neustále měnící se potřeby v závislosti na tom, kde žijeme, na ročním období, nebo dokonce na dni v měsíci.

n93a0407

Vybrat si můžete třeba dvě masky podobné konzistence, od každé si vymáčknete na hřbet ruky malé množství a smícháte je. Líbí se mi, že si můžete s maskami takto hrát. Také můžete vyzkoušet natřít jednotlivé zóny tváře různými maskami. Jinou masku použijte na T-zónu, jinou na líčka a další okolo rtů.

A co ingredience?

Na začátku celého procesu jsme vybrali ty nejlepší z nejlepších. Ovoce, květiny, bylinky, zeleninu, různé jíly nebo třeba čokoládu či med. Důležitou součástí jsou samozřejmě účinné látky a vitamíny.

Která je vaše nejoblíbenější a proč?

Jelikož jsem vyzkoušela všechny, je jich víc. Momentálně je mou nejoblíbenější maskou Červená řepa a Granátové jablko na ráno. Pleť totiž dokonale vyhladí a ta pak vypadá krásně svěží. Na čištění používám masku Modrý jíl nebo Čokoládu. Na noc dvakrát až třikrát týdně Růži damašskou. Je to ale opravdu individuální. Ze své zkušenosti vím, že každá žena si najde své oblíbené favority, na které pak nedá dopustit.

Související…

Organická kosmetika: Založena s úctou k přírodě a s myšlenkou na vnitřní krásu každé ženy
Komerční článek

foto: Havlíkova apotéka, zdroj: Havlíkova apotéka

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...