fbpx

Přirozeně ztrácíme asi 50 až 150 vlasů denně. Míra vypadávání vlasů je velmi individuální, záleží na počtu folikulů a dědičnosti. Většina vlasů vypadne během mytí a česání

Zveřejněno: 25. 9. 2020

Každá žena by ráda dokonalým účesem a zdravým vzhledem svých vlasů okouzlila úplně všechny. Jenomže někdy je třeba dávat si pozor na drobnosti, které váš dokonalý zjev kazí! Pět nejčastějších problémů s vlasy má však zároveň účinné řešení.

1. Suchá pokožka hlavy a lupy

Hormonální poruchy, stres, časté šamponování, pravidelné barvení a používání vysoušeče vlasů mohou vyvolat vznik lupů a svědění spojené se suchou pokožkou hlavy. K příčinám vzniku lupů také patří nerovnováha v mikrobiomu pokožky hlavy – jedná se o biliony mikroorganismů na pokožce, které reagují s naším tělem a mezi sebou. Proto by se měl používat účinný šampon proti lupům, který podporuje rovnováhu mikrobiomu.

2. Blond postupem času žloutne

Chcete zabránit nežádoucím žlutým podtónům blond vlasů? Během dvou týdnů po barvení stačí v péči o vlasy používat speciální přípravky, které obsahují fialový pigment – právě ten nejlépe neutralizuje žlutou.

Nezapomeňte, že vlasové folikuly potřebují mikroživiny, jako je hořčík, vápník, zinek a selen.

Šampony a kondicionéry pro blond vlasy jsou navrženy tak, aby nová barva vydržela co nejdéle. Dokonce obsahují speciální výživové komponenty, které vlasy hydratují a regenerují.

3. Suchost a lámavost

Kromě vnějších příčin – agresivního vlivu prostředí, častého tepelného stylingu a používání špatných produktů – mohou ztrátu pružnosti způsobit také vnitřní faktory. Jedná se například o nesprávné a nevyvážené stravování, špatný pitný režim. Zařaďte do svého jídelníčku více zeleniny a mléčných výrobků. Nezapomeňte, že vlasové folikuly potřebují mikroživiny, jako je hořčík, vápník, zinek a selen.

4. Roztřepené konečky

Třepení vlasů je způsobeno poškozením jejich vnější ochranné vrstvy. Nejčastějšími příčinami roztřepení konečků je barvení, časté žehlení a styling nebo chemické ošetření. Chcete-li obnovit roztřepené konečky, odborníci doporučují použít balzámy a speciální masky. Upřednostňujte výrobky, které jsou navrženy speciálně „proti roztřepeným konečkům“ nebo „pro poškozené vlasy“.

5. Nadměrné padání vlasů

Přirozeně ztrácíme asi 50 až 150 vlasů denně. Míra vypadávání vlasů je velmi individuální, záleží na počtu folikulů a dědičnosti. Většina vlasů vypadne během mytí a česání. Stres, některé léky, nemoci, infekce, těhotenství a kojení mohou způsobovat nadměrné vypadávání vlasů.

Nepříznivé účinky tepla a chemikálie, které jsou často součástí stylingových přípravků, také vedou ke vzniku stejného problému. Už jste se s tím setkali? Je na čase obrátit se na odborníka z oboru trichologie. Pouze komplexní terapie může pomoci slabým folikulům.

Související…

Rozhovor: Kadeřník by měl být tak trochu terapeut i duchovní
Klára Ponczová

foto: MakeUp.cz, zdroj: MakeUp.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...