fbpx

Karel Křivan se tentokrát hluboce zamýšlí nad rolí mužů při ochraně před potomky, onu roli podporuje a zároveň zjišťuje, že někteří kluci to mají lehčí

Zveřejněno: 7. 8. 2020

Tento týden si na Flowee užíváme téma antikoncepce. A jelikož svět se mění a moc mužů nad ním upadá, je dán důraz na antikoncepci mužskou. Lidé se chtějí milovat, touží po rozkoši, ale ne tak již po davech svých potomků. Hledají tedy způsoby, jak tomu zabránit, což při akci samotné, kdy se pod vámi hýbe země a vy letíte někam k hypotetickým výšinám slasti, je operace více než riskantní. Muži to nechávali spíš na ženě, pomineme-li spoléhání se na chlapcovu zručnost, což je věc ošemetná, nejen při sexu. Ženy tedy i v této oblasti žádají větší zapojení druhého pohlaví. Pro potřeby tohoto textu zůstaňme, prosím, zastarale u pohlaví dvou, zapojení většího množství pohlaví by vyžadovalo spíš cosi na způsob grafu připomínajícího návrh nějakého počítačového programu.

Už samotné slovo antikoncepce je takové nehezké. „Anti“ se používá, chceme-li vyjádřit opak něčeho, protiklad. Jste antifašista nebo antikomunista, programem opozice je prý zase nějaký antibabiš. Ono je totiž vždy jednodušší být proti něčemu než pro něco. Být pro něco vyžaduje vyjádřit určitý názor, vysvětlit cestu, riskovat nezdar. Být proti je pohodlné a jednoduché. Proto se  lidé spíš shodnou na nesouhlasu s něčím než souhlasu s čímsi jiným.

A co ta láska?

Naše doba je marketingová. Lidé se domnívají, že mají tak nějak z podstaty nárok na vše, co chtějí. Když si na něco vzpomenu, když si něco vymyslím, tak to musím dostat. Kvůli tomu tady jsem na tom světě přece. To je samozřejmě omyl, do kterého nás nejdříve vlákaly firmy, později politici. Odpovědnost, dřina a riziko se nenosí. Vše se dá koupit. I pohodlí a radost. O to větší je pak zklamání, když zjistíme, že v životě to tak nefunguje. A o co hůř, nefunguje to především v těch nejpodstatnějších věcech. Jako je třeba láska.

Je dobře, ponesou-li oba účastníci akce pokud možno stejným dílem obranu vůči nechtěným koncům.

Z oněch výšin rozkoše a slasti se často velmi rychle probudíme v hlubinách kocoviny a rozčarování. I tomu má zabránit antikoncepce. Je dobře, ponesou-li oba účastníci akce pokud možno stejným dílem obranu vůči nechtěným koncům. Takže pánové a osoby jim podobné hledají cesty, jak přiložit více ruce k dílu, aby vše nebylo na ženách a neposedné spermie zůstaly zaparkované doma v garáži.

Víš, kluci lehčí to maj...

Tak nějak směřujeme ke světu vědeckému, racionálnímu, předvídatelnému, plánovanému. Tedy méně zajímavému, méně svobodnému a méně dobrodružnému. Nové metody mužské antikoncepce tomuto světu bez rizika, a tudíž bez vzrušení, odpovídají.

V Praze právě probíhá Prague Pride. Kluci, kterým se líbí kluci, to mají v životě těžší. Ale jednu výhodu oproti heteroparťákům mají. Nemusí řešit antikoncepci. V životě je vždycky něco za něco.

Související…

Ženy proti početí zkoušely trus krokodýla i rtuť. Antikoncepce mužů se vyvíjí až teď
Ivan Verner

foto: Shutterstock, zdroj: Téma týdne, Flowee

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...