fbpx

Hned druhý den festivalového Českého Krumlova rozezní gospelový sextet, který má být jednou z největších událostí hudebního léta

Zveřejněno: 11. 7. 2019

Hvězdná obloha nad hlavou, neméně zářivé hvězdy na jevišti, idylický výhled na historické centrum Českého Krumlova s dominantou zámecké věže, povznášející tóny mistrů napříč stoletími… Není mnoho příjemnějších způsobů, jak prožít letní večer, než na koncertech letošního 28. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov v Pivovarské zahradě. Bývalou renesanční rožmberskou zahradu z 16. století, prostor s výjimečným geniem loci, od 19. července do 10. srpna rozezní moderní gospely, slavné operní árie, muzikálové i popové hity, klasika i keltská hudba.

Hned druhý festivalový den, tedy v sobotu 20. července, Pivovarská zahrada hostí mimořádnou událost – koncertní show desetinásobných držitelů prestižní ceny Grammy Take 6 spolu se Severočeskou filharmonií Teplice. Tento fenomenální americký vokální sextet se svým koncertním programem objel celou planetu a spolupracoval s řadou umělců napříč žánry, mimo jiné s Rayem Charlesem, Ellou Fitzgerald či Whitney Houston.

Gospel říznutý jazzem či funkem

Styl moderního křesťanského gospelu členové souboru osobitě formují soulem, jazzem, funkem, R&B či popem. Vstupenky na koncert můžete zakoupit na Ticketstreamu, nebo přímo na stránkách festivalu.

Harmonický souzvuk šesti mužských vokálů, dokonalá intonace, rytmická hravost, originalita, duchovní hloubka – to vše umocní spojení se symfonickým orchestrem. Není pochyb, že tento festivalový koncert bude patřit k vrcholným událostem kulturního léta.

Související…

Lenka Filipová: V Krumlově zahraju klasiku a připomenu i Karla Zicha
Klára Ponczová

foto: MHF Český Krumlov, zdroj: Mezinárodní hudební festival Český Krumlov

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...