fbpx

Oblíbená kriminální série Bernarda Miniera má již páté pokračování. Máte-li rádi knihy, které vás zcela pohltí již od prvních řádků a nedají vám spát, dokud je nedočtete, určitě si nenechte ujít jediný díl

Zveřejněno: 19. 3. 2019

Ve své novince Sestry se Minier vrací k úplně prvnímu případu kriminalisty Servaze. Je květen 1993 a začínající policista Martin Servaz se v Toulouse účastní neúspěšného vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena podivně naaranžovaná těla dvou sester, oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání.

Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora drsných thrillerů, kterého sestry obdivovaly a psaly mu milostné dopisy. Spisovatele se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz přivolán k záhadnému úmrtí právě v domě Erika Langa. Obětí je spisovatelova manželka, nalezená, stejně jako tehdy dívky, v šatech pro první přijímání. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?

Román Sestry je další knihou z pětihvězdičkové Edice TOP thriller a je zároveň pátou knihou série s detektivem Martinem Servazem v hlavní roli.

Jeden z nejúspěšnějších francouzských autorů současnosti Bernard Minier patří mezi čtenářsky nejoblíbenější autory detektivního žánru, a to nejen ve Francii. Jeho romány získaly hned několik ocenění a první díl série Mráz se stal předlohou stejnojmenného francouzského seriálu. Jeho mistrně vyprávěné příběhy zaujaly natolik, že se jich společně se stand alone titulem Zkurvenej příběh v České republice prodalo přes 100 000 výtisků.

Související…

Rozhovor: Ke knize Velký bobek mě dohnalo fekální období mých dětí
Klára Ponczová

Román Sestry je další knihou z pětihvězdičkové Edice TOP thriller a je zároveň pátou knihou série s detektivem Martinem Servazem v hlavní roli. Předchozí díly najdete pod názvy Mráz, Kruh, Tma a Noc a stejně jako Sestry vyšly v nakladatelství Albatros Media v brilantním překladu Jiřího Žáka.

foto: Albatros Media, zdroj: Albatros Media

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...