fbpx

Země nasává konstelace, které vyzařuje do nás. My pak vystupujeme z negativních emocí, říká kněžka z Haluzic

Zveřejněno: 2. 5. 2018

Gabriela Filippi si do svého výjimečného divadla pozvala opět výjimečného hosta. Tedy lépe řečeno hostku, i když téma "proč nemá čeština výraz pro hosta v ženském rodě" necháme asi na jindy. Tentokrát po představení vyrazila na pódium kněžka Karaimi z Haluzic. A bylo to skvělé. Karaimi se nedávno vrátila z Kolumbie, kde strávila velmi cenný čas ve společnosti kmene Kogi a učila se pod vedením jejich Mamo, což je vlastně takový místní šaman. Karaimi se podle svých slov každopádně vrátila „nová“. Proč?

Je fakt, že euforie z nabytého poznání z ní doslova sálala. Došlo prý i na propojení jejích dosavadních poznání a Karaimi si více uvědomila sama sebe, podle ní jde o „hlubší vědomý postoj“. „Probouzí se ve mně dávné zkušenosti, které nejsou až tak nové ani pro současný svět.“

Karaimi, vlastním jménem Kateřina Motyčková, vede workshopy tvůrčího seberozvoje a osobní vize nejen na svém "knížectví" v Haluzicích, ale prakticky po celé zemi i v zahraničí. Učí vztahům ve všech rovinách lidské existence, vědomému prožívání těla, emocí i duše. 

Související…

Léčivé divadlo: Nechte se provést konstelacemi s Janem Bílým
Lenka Horylová

Karaimi se s námi vrací ke svým prožitkům s indiánským kmenem Kogi. Tito indiáni prý vládnou obrovskými znalostmi, a to i o věcech, které jsou nad námi. Jiná je u nich i přirozenost vzájemného vnímání. Indiáni z kmene Kogi si například neděkují. To, že někdo někomu pomůže, je zde zkrátka samozřejmost.

Pro Karaimi je zase samozřejmost, že zůstane na venkově. Ve svých Haluzicích, i když Gabriela podotýká, že duše se dá hledat i uprostřed velkoměsta. Na to Karaimi říká, že i ve městě bezpochyby platí ženský princip Matky Země. I ve městě můžeme najít schopnost vplout do obrovské síly pole energie a tvoření s negativním i pozitivním nábojem, kterou nám Země nabízí ve formě, jíž dokážeme rozumět.

Karaimi prý četla první knihu o Anastasii před šestnácti sedmnácti lety. Dnes vzpomíná na svůj tehdejší pocit obrovského štěstí.

Právě ženy podle Gabriely poslední dobou cítí zvláštní nedefinovatelnou sílu a potřebu jisté transformace, která mnohé z nich vede až k jisté rozpolcenosti. Karaimi tento stav vysvětluje faktem, že Země nasává konstelace, které pak vyzařuje do nás. Mění se hmota, vystupujeme z těžkých vibrací a negativních emocí (závist, vztek, agrese). Vše se zprůzračňuje, probíhá velký léčebný proces.

Mimochodem, před povídáním s Karaimi viděli diváci představení Anastasia, příběh moudra a poselství na motivy stejnojmenného knižního bestselleru Vladimíra Megreho. Karaimi prý četla první knihu o Anastasii před šestnácti sedmnácti lety. Dnes vzpomíná na svůj tehdejší pocit obrovského štěstí. A jak ten pocit vnímá nyní? Jako tehdejší sen, který dnes žije.

foto: Léčivé divadlo Gabriely Filippi, zdroj: Léčivé divadlo Gabriely Filippi

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...