fbpx

Minulý rok na jaře jich byl nedostatek. Teď už roušky vyrábí v podstatě každý a ze všeho. Ne všechny jsou praktické, ale některé jsou, řekněme, zajímavé

Zveřejněno: 8. 5. 2021

Nošení roušky se stalo nejen preventivní ochranou před koronavirem, ale i novou celospolečenskou normou. Zatímco před necelým rokem se lidé chlubili, když si ušili roušku doma ze zbytků staré látky, dnes se už rouška pro některé stala módním doplňkem. Ne vždy se to ale povede. I když... Podívejte se každopádně na několik nejšílenějších věcí, kterými se lidé chrání před koronavirem.

Pro smetánku

Až otevřou obchody v Pařížské, možná tam budou nabízet tyhle roušky značky Louis Vuitton. Jedna stojí okolo 20 000 korun a je součástí 2021 Cruise Collection. Roušky pro ty, co jim nevadí zaplatit za kabelku stejně jako za dovolenou, ale prý dokážou také chránit před možnou nákazou. Zvlášť, když si k nim pořídíte ještě stylový štít. 

1 louisvuitton

Zdroj: Louis Vuitton


Vetřelec na ksichtě

Jste fanoušky filmové série o Vetřelcích? Pak vám tento pohled na známou přísavku na obličeji určitě není neznámý. Ikonickou příšeru využila designérka Cristina Rodo v soutěži o nejkreativnější ztvárnění masky. Mimochodem, upletla ji z vlny. 

9 vetrelec

Steampunk

Nikdo neví, jestli pandemie (tak jako většina krizí) urychlí vědeckotechnický pokrok, nebo jestli nás nevrhne o pár set let zpátky. Pokud bude platit "bé", pak se tahle steampunková paráda bude určitě hodit. Vyrobil ji umělec Isaac Weston, který tvoří hlavně z mosazi. A jak sám řekl, jedná se spíše o pobavení pro kamarády a jeho followery. 

7 steampunk

Vulva design

Sociální pracovnice Lulu Geraghty se začala věnovat ženskému designu v roce 2017, cílem bylo rozproudit diskuzi o stigmatu ženství. „Jsem ráda konfrontační a ráda kombinuju hezké a kontroverzní věci. Měla jsem tady pár upletených ženských přirození, tak jsem to zkusila přidat na masku...“ Těžko říct, zdali zrovna vagína na obličeji je opravdu stejně hezká, jako kontroverzní. Ale na maškarní bál, na němž se nesmí kvůli pandemii sejít víc než jeden člověk, asi dobrý.

16 cunt

S vůní dámského přirození

„Představte si, že se procházíte po ulici nebo v supermarketu a vychutnáváte si mou vůni...“ zasnila se osoba jménem Cat na sociální síti Sniffr, která se věnuje zprostředkování prodeje použitého prádla. Takže až uvidíte někoho, kdo má docela normální masku, a přitom se usmívá od ucha k uchu, tak buď vyhrál ve sportce, narodilo se mu dítě nebo má možná také roušku, která voní jako něčí nohy nebo genitálie

17 scent

Na další roušky se můžete podívat v galerii.

Související…

Nejvychytanější hi-tech roušky, které člověka nejen ochrání, ale i pobaví
Jan Handl

 

foto: @Lulu Geraghty Youtube/Instagram

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...