fbpx

Šest luxusních alpských hotelů, kam se nejezdí jen za lyžováním, ale také za romantikou, skvělou kuchyní nebo i za uměním

Zveřejněno: 12. 2. 2020

Řešíte, kam vyrazit na jaře na lyže, aby tam byla jistota sněhu, zábava i soukromí pro rodinu? Kde ochutnáte výtečná jídla, dopřejete si wellness, koncerty na sněhu a vaše děti nebudou chtít sundat lyže? Připravili jsme pro vás pár zajímavých destinací.

Když sjezdovky nestačí

Až si dosyta užijete sjezdovek lyžařského cirkusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, jistě zatoužíte po klidném útočišti. To poslední, co ale chcete dělat po příjemně stráveném času v baru, je nosit lyže někam daleko.

hotel puradies bar

Samozřejmě to chce bydlení se ski in/ski out přístupem. Právě za tím se vydejte do Leogangu. Před třemi roky na jeho nejslunnějším svahu znovu otevřel resort Puradies, z jehož dveří jste do pár minut na sjezdovce.

V areálu s neuvěřitelnou rozlohou 500 tisíc metrů čtverečních si můžete vybrat ze tří typů ubytování od klasických pokojů přes de luxe suity ve dvou budovách až po luxusní chalety. Špičková gastronomie vás taky uchvátí.

Zillertal: Rozmazlování v hotelu Theresa

Pro nadšené vyznavače zimních sportů je Zillertal opravdu špičková destinace. Od lyžování ve všech variantách přes sáňkování, běh na lyžích a bruslení – každý si tu najde to své. Ve čtyřech lyžařských areálech je k dispozici celkem 535 kilometrů sjezdovek, které sahají až do nadmořské výšky 3 250 metrů.

hotel theresa 25 metrovy pool

Pokud chcete zažít skvělou rodinnou atmosféru a příkladnou péči o hosty, ubytujte se v hotelu pro požitkáře Theresa v půvabném městečku Zell am Ziller. Na zdejší famózní kuchyni nikdy nezapomenete a i na bazény, sauny a vůni ohromného spa centra budete dlouho vzpomínat. Velkoryse pojatý wellness areál na ploše 3 500 metrů čtverečných nadchne pěti venkovními a vnitřními celoročně vyhřívanými bazény (venkovní Sportpool je dlouhý 25 metrů) i vířivkou      (35 °C) s výhledem na zasněžené vrcholy hor a sedmi různými saunami. Relaxovat můžete na vyhřívaných lehátkách u krbu ve veleklidném a světlem zaplaveném Sonnenhausu a dalších odpočívárnách.

Hotel Kaiserblick v megaareálu Skiwelt

Tyrolská oblast SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental s podtitulkem „Šíleně velký“ je jedna z největších lyžařských oblastí v Evropě. Nachází se v Tyrolsku (284 km sjezdovek), nedaleko sjezdu z dálnice u Kufsteinu. Nejkrásnější pohled na alpský masiv Wilder Kaiser není jen ze sjezdovek, ale i z vodní hladiny.

hotel kaiserblick sauna

Přesněji z nového vyhřívaného bazénu Infinity Sky pool na střešní terase rodinného hotelu Kaiserblick v Ellmau. Jeho centrální poloha je nesporným trumfem a při troše štěstí můžete potkat i doktora z hor.

Hotel Hochschober na Turracher Höhe

Tady jste pravděpodobně ještě nebyli. Okolí průsmyku Turracher Höhe (1 763 m) na rozhraní Štýrska a Korutan patří mezi skvosty rakouských Alp. Výborně si zalyžujete bez choasu a hektiky alpských megastředisek. A v hotelu Hochschober si užijete nádherný relax. I v minus patnácti si můžete zaplavat venku – ve vyhřívaném jezeře. Rovněž můžete vyzkoušet autentické orientální lázně Hamam uprostřed Alp nebo si dát čaj v originální čínské věži. Budete mít pocit, že jste přímo v Říši středu.

Hotel Turm: Ráj z bláznovství

Deset minut autem od známého lyžařského areálu Seiser Alm se nachází úžasný hotel Turm, který připomíná uměleckou galerii. Skleničku si tu můžete dát třeba pod originálem Picassa. Víno z vlastních vinic i skvělé jídlo jsou pýchou majitele a šéfkuchaře Stephana Pramstrahlera.  

hotel picasso in turn

         

Umění se tu zdá být všudypřítomné. A taky radost z krásy a harmonie, temperament, nadšení pro věc. Není divu. Tahle „pohádka“ vlastně kdysi začala v ruinách rozpadlého stavení, láska k umění se zrodila z válečné frustrace a za vším je neustálá práce. Hotel patří už tři generace rodině Pramstrahler. Věž, která je dominantou objektu, byla vystavěná na vrcholku kopce už začátkem 13. století. Dnes je součástí designového hotelu, který ukrývá i rozsáhlou sbírku nejrůznějších uměleckých děl od obrazů přes nábytek či sochy. Jsou mezi nimi i díla Picassa, Oskara Kokoschky a Paula Klee.

Central v Söldenu: Luxus přímo nebeský

V centru populárního tyrolského Söldenu, kde se natáčela poslední bondovka Spectre, se nachází špičkový hotel Das Central. Pokoje a apartmány ve stylu moderní i tradiční alpské architektury poskytují nejvyšší pohodlí a kuchyně hotelu je známá nejen v Tyrolsku.

hotel dascentral byrudiwyhlidal 2794

V hotelu Central se vše točí kolem požitků. „Nejde o to polykat kilometry na sjezdovkách,“ říká majitelka Angelika Falkner. „Požitek pro všechny smysly – to je naše heslo,“ vysvětluje filozofii, která se snaží spojit zážitky z nádherné horské přírody a radost z lyžování s rozkošemi kulinárními. Vinný sklep hotelu s 30 000 lahvemi skrývá opravdové poklady. Dostali jste i vy chuť na pár dobrodružných lyžařských dnů v hotspotu Alp? Na špičkovou wellness a skvělou kuchyni? Naplánujte si třeba právě pobyt v Söldenu.

Související…

Skicirkus nabízí 140 kilometrů sjezdovek, romantiku i luxusní wellness a bar
Ivan Verner

zdroj: Best of Austria

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...