fbpx

Zveřejněno: 24. 5. 2017

Týden inovací je v plném proudu. Od 25. do 27. května máte možnost zažít jeho vrchol - Inovační veletrh. Vyzkoušet si budete moci něco, co už možná za pár desítek let bude běžně k dostání a to v budově Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky.

Innovation Summit Prague pořádaný European Leadership & Academic Institute (ELAI) bude vrcholem je největší události roku zaměřenou na podporu inovací, nejnovější technologie a umělou inteligenci. Celkem nabídne prezentaci až 40 projektů. „Lidé budou mít jedinečnou příležitost vyzkoušet si vynálezy, které se brzy stanou naší každodenní realitou v blízké budoucnosti. Dali jsme si záležet na tom, aby byl veletrh co nejvíce zábavný a zároveň přínosný, a to jak pro lidi z byznysu, tak i širší veřejnost. Veletrh bude probíhat v pátek i v sobotu, aby jej mohly navštívit i rodiny s dětmi,“ vysvětluje Lukáš Sedláček, ředitel ELAI a pořadatel Týdne inovací 2017.

shutterstock 634098797

Jak asi chutná káva od robota?

Oblíbený drink návštěvníkům namixuje unikátní Robotický bar, na jehož vývoji se podíleli studenti ČVUT. Díky virtuální realitě a speciální VR instalaci se budou zájemci moci potápět v korálovém moři, teleportovat se z místnosti do místnosti nebo si skočit z vysokého útesu bez trvalých následků na zdraví. Kromě toho budou mít možnost setkat se s investory do inovativních startupů, dozvědí se, jak snadno a lehce řídit domácnost pomocí mobilu, jaké fondy a granty čerpat pro své inovativní nápady a produkty, naučí se, jak účinně propojit vědecké poznatky s potřebami byznysu a nahlédnou do top výzkumných projektů prestižního Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky při ČVUT.

ti 2016 6

V budově ČVUT se budete moci i teleportovat.

Součástí Innovation Summit Prague je také odborná konference s tématem dopadů umělé inteligence a nejnovějších „Smart“ technologií na fungování firem i osobní životy lidí, která bude slavnostně zahájena rektorem ČVUT, profesorem Petrem Konvalinkou.

Vstup na inovační veletrh je zdarma. Zváni jsou všichni.

foto: Shutterstock, oficiální zdroj

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...