fbpx

Toužíte po exotické dovolené uprostřed zimy? Láká vás objevování nových zážitků, chutí a okouzlujících míst? Poznejte tři důvody, proč se nyní vydat do Dominikánské republiky

Zveřejněno: 15. 1. 2020

Dobrým důvodem, proč strávit zimní dovolenou v Dominikánské republice, je teplé a slunné počasí. Od ledna do března se teploty vzduchu pohybují okolo 30 oC. Teplota azurového moře dosahuje příjemných 27 oC. Lokální počasí vytváří ideální podmínky pro relaxaci i aktivní trávení volného času na nekonečných bělostných plážích.

V exotické destinaci panuje slunné počasí celoročně. Od dubna teploty v Dominikánské republice stoupají přes 32 oC, je ale dobré se vyhnout období dešťů, které trvá od května do června a od října do listopadu. Zimní měsíce jsou proto pro exotickou dovolenou nejlepší volbou.

Nekonečné pláže s bílým pískem

Pláže Karibiku patří k nejkrásnějším na světě. Jinak tomu není ani v Dominikánské republice. A právě jedinečné pláže jsou dalším důvodem, proč se na souostroví Velké Antily vypravit. Nejvyhlášenějším letoviskem Dominikánské republiky je Punta Cana, které lemují okouzlující písečné pláže. Nejslavnější je pláž Bavaro, jež potěší milovníky dobrého jídla a pití, zábavy i vodních aktivit. Nedaleko pláže se rozprostírá korálový útes, který je vyhledávanou atrakcí pro šnorchlování. Osvěžení pak turisté naleznou ve znamenitých plážových restauracích a barech.

Nezapomeňte poznat exotickou gastronomii, ochutnat pravý dominikánský bílý rum nebo navštívit tradiční výrobu doutníků.

Pokud patříte mezi příznivce surfování, pak nesmíte vynechat návštěvu pláží Cabarete na severním pobřeží nedaleko letoviska Puerto Plata. Pláže Cabarete jsou totiž učiněným rájem surfařů. Úchvatné scenérii všech pláží, které jsou jako vystřižené z filmové ságy Piráti z Karibiku, k dokonalosti nechybí ani všudypřítomné palmy a velké množství exotické vegetace.

TIP: Kromě jedinečných pláží nabízí Dominikánská republika mnoho turisticky atraktivních míst. Zajímá vás, co navštívit? A pak ještě nezapomeňte poznat exotickou gastronomii, ochutnat pravý dominikánský bílý rum nebo navštívit tradiční výrobu doutníků.

Příroda s úchvatnými vodopády

Karibská příroda se pyšní obrovskou druhovou rozmanitostí s endemickým výskytem vzácných druhů rostlin i živočichů. Ostrov pokrývá divoká vegetace pralesů s tůněmi, jezírky i skalami, z nichž stékají majestátní vodopády. Nejkrásnější podívanou nabízí přírodní rezervace Damajagua, která se nachází blízko letoviska Puerta Plata.

Rezervace vyniká soustavou sedmadvaceti vodopádů, z nichž některé dosahují výšky až jedenácti metrů. V mnoha tůních je možné se koupat, a pořídit tak jedinečné fotografie do rodinného alba. Díky kombinaci rozmanitých zážitků, slunného počasí a nádherné přírody je dovolená v Dominikánské republice nezapomenutelná.

Související…

Letíte do Maroka? Známe místa, jaká na dovolené musíte navštívit
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: cKlub.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...