fbpx

Nudíte se? Zkuste koníčky, které se můžete naučit na síti Dalších 3 fotografií v galerii
Online si můžete přečíst, jak se má správně žonglovat. Dělat to pak už ale budete muset sami.

Jednoduchý návod, jak se zabavit v pohodlí domova. Velké plus – nemusíte odlepit zadek ze židle. Alespoň ze začátku.

Zveřejněno: 28. 6. 2019

Učit se novým dovednostem může být skličující – mnohé odradí obavy z neúspěchu nebo jen nutnost vystoupit ze své komfortní zóny. Chloe Bryanová sestavila seznam deseti koníčků, které se můžete naučit poměrně pohodlně.

Autorka vychází z faktu, že spousta lidí dnes tráví volný čas za monitorem počítače (pokud ovšem nějaký volný čas opravdu mají). A pravdou je, že po většinu této doby nejsme zpravidla příliš kreativní. Bezmyšlenkovité klikání, přeskakování z jedněch webových stránek na druhé, civění do prázdna a přelétávání řádků pohledem bez skutečného vnímání toho, co čteme… Mohli bychom pokračovat dál.

Tomu chce Bryanová učinit přítrž. Proto přišla s několika způsoby, jimiž můžeme čas u počítače obohatit a něčemu novému se i přiučit – v klidu, beze svědků a s dostatkem prostoru pro praktický nácvik následující po teoretickém prozkoumání tématu. Samozřejmě na internetu. Takže co všechno se můžete naučit online?

Vyšívání

Na YouTube je k dispozici spousta návodů, jak začít vyšívat. Pinterest je zase plný zajímavých a inspirativních vzorů. Není nic jednoduššího než začít. Možná se budete divit, ale třeba vás to skutečně chytne a ještě se z vás stane umělec. Jakmile zvládnete základní „steh“, bude pro vás snadné experimentovat a své dovednosti dále rozšiřovat, což je jedna z charakteristik dobrého koníčku – umožňuje postupovat dál a posouvat se.

Péče o rostliny

Nemusíte být hned zahradník nebo chovatel domácích mazlíčků, pokud bydlíte v bytě. Stačí si pořídit pár pokojových rostlinek nebo bylinek na terasu či balkón. Úplně nejlepší je, když je sami zasadíte.

rostliny 380327731

Každý rozvitý kvítek, nově vyrostlý lísteček vás bude těšit, protože vás bude hřát vědomí, že to všechno vzniklo pod vašima rukama. Plody svého úsilí tak budete mít pořád jasně před očima. A péče není vůbec náročná – stačí pravidelně zalévat. Veškeré návody, jak na to, najdete samozřejmě na internetu.

Žonglování

Pokud se nebudete předvádět příliš dlouho tak, že to všechny začne vytáčet, je žonglování poměrně efektivní a zábavné – zpříjemní každou párty nebo oslavu. Na YouTube najdete spoustu videí, podle kterých si tento um můžete osvojit. A nepotřebujete žádné zvláštní vybavení – místo míčků poslouží citrony nebo pomeranče.

Photoshop

Nic neztratíte, ale můžete získat. Pokud nevíte, co by, zkuste to s Photoshopem. V lepším případě můžete získat práci nebo posílit své resumé, v tom horším pobavíte kamarády rozesláním svých výtvorů. Adobe nabízí vlastní sadu výukových programů, které můžete využít k osvojení základů. Specializované lekce najdete, jak jinak, než na YouTube.

Míchání koktejlů

Barmany každý miluje! Proč? Protože umí z pár ingrediencí vytvořit lahodné zázraky, které dokážou zlepšit náladu! Pokud nevíte, co s časem, zkuste se naučit namíchat pár drinků – zapamatovat si recepty, nacvičit nějaké triky s míchátky a se skleničkami.

drink 677410690

Věnujte tomu nějakou dobu a buďte si jistí, že zazáříte. Jen v případě, že chuť drinků budete testovat na sobě, nezapomeňte šetřit alkoholem… Aby vaše učení neskončilo ještě dříve, než ve skutečnosti začalo.

Kaligrafie

Krasopis neboli kaligrafie. Potřebujete jen tužku, papír a návod. Ten spolehlivě najdete na internetu. A vašemu novému koníčku nestojí nic v cestě. Kdo ví? Třeba se ještě proslavíte jako významný krasopisec. Nebo alespoň potěšíte maminku, když jí ke Dni matek nadepíšete hezké přáníčko.

Sledování filmů

A když už jste z toho všeho unavení, zkuste sledovat filmy. Ideálně v původním znění s titulky – třeba si u toho osvojíte i nějaký ten cizí jazyk. Pokud se chcete dozvědět něco o historii, psychologii, filosofii a podobně, určitě najdete spoustu zajímavých dokumentů. Budete se udržovat v obraze a ostatní oslníte svými znalostmi z různých oblastí.

Také můžete vzít samozřejmě do ruky knížku. Neničí oči jako počítač, ušetří náklady na internet a můžete si ji s sebou vzít kamkoliv…

Související…

Kolik volného času potřebujeme ke spokojenosti? Sedm hodin je minimum!
Kamila Steinbachová

foto: Shutterstock, zdroj: Mashable

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...