fbpx

Letošní 28. ročník během tří týdnů od 19. července do 10. srpna nabídne celkem 23 pozoruhodných koncertů pořádaných v českokrumlovském hradu a zámku i v dalších objektech města

Zveřejněno: 14. 6. 2019

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov patří mezi události, které se už výrazně zapsaly v evropském kulturním kalendáři. Za skvělým renomé festivalu stojí atraktivní program napříč žánry a stoletími, hosté zvučných jmen, vysoká umělecká úroveň a výjimečná místa konání. Letošní 28. ročník během tří týdnů od 19. července do 10. srpna nabídne celkem 23 pozoruhodných koncertů pořádaných v českokrumlovském hradu a zámku i v dalších objektech města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO a v jeho okolí. A to nejen v historických interiérech, ale také pod širým nebem, což dodává hudebním zážitkům osobité kouzlo.

Pivovarská zahrada, původní renesanční rožmberská zahrada z 16. století, bude hostit hned několik atraktivních open-air koncertů. Prostor s výjimečným geniem loci rozezní například moderní gospely s jazzem, soulem, funkem, R&B a popem v podání desetinásobných držitelů prestižní ceny Grammy, vokálního souboru Take 6, ale třeba i Lenka Filipová se svými hosty. Martin Kumžák a jeho Moondance Orchestra zahrají společně s Filharmonií Hradec Králové nesmrtelné písně Michaela Jacksona.

take 6 3

Take 6 zahrají v českokrumlovské Pivovarské zahradě


Sólisté z broadwayských divadel Capathia Jenkins a Hugh Panaro se spolu s českými zpěváky z Divadla Broadway Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem představí v muzikálovém projektu Broadway meets Broadway. Přímo v autentických prostorech zámeckého Barokního divadla bude uvedena opera Terpsichora G. F. Händela.

30 let svobody v Boleticích

Dva koncerty k 30. výročí pádu železné opony se odehrají v kostele sv. Mikuláše ve vojenském prostoru v Boleticích – poprvé v historii festivalu. Rokokový Maškarní sál na čtvrtém nádvoří českokrumlovského zámku přivítá houslového virtuosa Ivana Ženatého, proslulého hornistu Radka Baboráka a další hvězdné hosty. Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji on-line na Ticketstream.cz a na stránkách Festivalu Český Krumlov nebo přímo v infocentru v Českém Krumlově.

michael jackson symphony

Na festivalu uslyšíte ve více než klasickém podání Michael Jackson Symphony největší hity Michaela Jacksona


Festival se svým zaměřením snaží také reagovat na negativní nárůst takzvané rychloobrátkové turistiky v Českém Krumlově, kdy drtivá většina turistů městem pouze projíždí a z města se tak stává pouhý skanzen historických budov.

Krumlovská kulturní karta

Proto v intencích trvale udržitelné turistiky přichází s nabídkou kulturního vyžití na celý víkend, tzv. Krumlovský kulturní víkend, kdy návštěvník ke vstupenkám na víkendové koncerty včetně pátku dostane Český Krumlov Card se vstupy do pěti krumlovských expozic zdarma.

Související…

Naše kultura potřebuje pomoct, říká jazzový kytarista Rudy Linka
Jaromír Hasoň

foto: Archiv Festivalu Český Krumlov, zdroj: Festival Český Krumlov

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...