fbpx

Mariánské Lázně stále rozšiřují svou nabídku špičkových hotelů, kde se lázeňská tradice snoubí s nejmodernějšími trendy

Zveřejněno: 27. 10. 2018

Příznivé působení léčivých pramenů láká k návštěvě Mariánských Lázní stále více návštěvníků, kteří si nachází cestu například do lázeňského resortu Maria Spa****superior, který se rozkládá přímo v centru lázeňské části Mariánských Lázní. Své jméno, stejně jako celé lázeňské město, získal po pramenu, který v něm přímo vyvěrá. Hotel je součástí komplexu Nové Lázně & Centrální Lázně a je zaměřený na využití přírodních zdrojů. Právě zde se poprvé v Evropě a možná i na světě začalo léčit účinky přírodní rašeliny  a odtud pochází historický název Moorbad – Slatinné lázně.

maria spa exterior


Vedle mnoha léčebných procedur a unikátního vývěru přírodního CO2 Mariina plynu nadchne hosty resortu Maria Spa i jeho luxusní ubytování. K dispozici je 36 komfortních pokojů pro náročné klienty od kategorie Maria Superior, Maria Superior de luxe až po Maria Junior Suite de luxe. Specifický design jejich interiérům vtiskla britská architektka Leila Corbett Elwes v roce 2011.

Nové pokoje z roku 2018 včetně koupelen a celého vybavení vycházejí z ještě aktuálnějších designových trendů. Nabízejí veškerý komfort již stávajícího ubytování. Jsou vybaveny klimatizací, elegantním nábytkem, pracovním stolem, kabelovou televizí s LCD obrazovkou, telefonem, minibarem, rychlovarným setem na kávu a čaj, trezorem a wi-fi připojením.

maria spa superior de luxe room 413 16a2813

Oproti starším pokojům v nich hosté naleznou i postele s boxspring matracemi, USB zásuvky a v koupelnách vedle bidetu a fénu příjemně prostorné prosklené sprchové kouty. Předností nově rozšířeného ubytování jsou terasy s velkolepým výhledem do parku, kde si hosté mohou dopřát relaxaci, venkovní fitness centrum, grilovací akce a kde také mohou obdivovat unikátní Mariin pavilonek, v němž se skrývá jedinečný Mariin přírodní plyn.

Lázeňská léčba v resortu Maria Spa je obsáhlá. Vyniká v ní zejména originální Mariino plynové jezírko s přírodním Mariiným plynem CO2 a oxygenoterapií. Ozdravný účinek rašeliny je zde možné využít ve formě koupele, masáže a zábalů. Prospěšné jsou rovněž inhalace a pitná kúra Mariina pramene a celá řada wellness procedur.

18 mariiny lazne s prirodnim mariinym plynem co2 a o2 oxygenoterapii 05


Výhodou ubytování v lázeňském resortu Maria Spa je nejen prioritní časování procedur v tomto lázeňském resortu, ale také volné využití komplexu Římských lázní a Saunového světa v hotelu Nové Lázně, volné využití Aqua wellness centra v hotelu Hvězda a Premier Fitness s kardio v hotelu Centrální Lázně. Unikátní historický lázeňský komplex Nové Lázně, Centrální Lázně, Maria Spa a Hvězda tak i v moderní době patří k nejúžasnějším a rovněž nejzachovalejším skvostům lázeňské architektury nejen v České republice, ale v Evropě vůbec. Již v 19. století se zde sjížděli králové a císaři a další příslušníci evropské aristokracie a společenské smetánky. A dnes "Mariánky" zažívají svou velkou renesanci. 

 

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...