fbpx

Institut CEMI připravil na 100. výročí založení republiky zvýhodněné školné pro české a slovenské studenty

Zveřejněno: 22. 8. 2018

Podle průzkumu agentury STEM/MARK mezi absolventy MBA na institutu CEMI je 91 % těchto absolventů přesvědčeno, že investovat do MBA studia se vyplatí. Jedním z pádných důvodů je i to, že návratnost částky investované do MBA studia činí pouze necelé dva roky. Absolventi z řad manažerů si po absolvování profesního studia MBA na institutu CEMI totiž dle tohoto průzkumu v průměru platově polepšili o 66 588,- Kč ročně.

Související…

Podpořme ve školách nejslabší, vzdělání není závod
Zdeněk Strnad

Právě zvýšení platového ohodnocení po získání MBA titulu je jedním z faktorů, proč se lidé rozhodují pro MBA studium, ačkoli podle výsledků průzkumu není tím nejdůležitějším. „V průzkumu motivace ke studiu MBA se překvapivě zvýšení platu v žebříčku důvodů ke studiu ocitlo až na 5. místě. Mezi nejdůležitější motivační faktory patří například získání praktických znalostí a dovedností, konkurenční výhoda na trhu práce či získání nových kontaktů,“ říká ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Znalosti i konkurenční výhoda

Z vyhodnocení průzkumu je znatelné, že si bývalí studenti získáním titulu MBA výrazně přilepšili. Většina respondentů (84 %) totiž uvedla, že během svého studia získala mnoho praktických znalostí a dovedností využitelných ve svém oboru, zároveň také vnímají online MBA studium daleko efektivněji než prezenční studium (89 %).

Studenti u nás nejvíce oceňují kvalitní online formu výuky, profesionální lektory či flexibilní podmínky studia.

Tři čtvrtiny absolventů pociťují díky získání MBA titulu konkurenční výhodu na trhu práce vůči těm, kteří mají pouze akademický VŠ titul. 58 % dotázaných si po absolvování studia polepšilo na žebříčku profesní hierarchie. Tento posun se nejčastěji odehrál o jednu pozici u žen, u mužů pak rovnou o pozice dvě.

Splněná očekávání

MBA studium na institutu CEMI navíc splnilo očekávání u naprosté většiny absolventů (98 %), u 28 % z nich toto očekávání dokonce předčilo. „Studenti u nás nejvíce oceňují kvalitní online formu výuky, profesionální lektory, flexibilní podmínky studia, vstřícný klientský servis a snadnou dostupnost studijních materiálů,“ uvádí Mika, pod jehož vedením získal institut CEMI v květnu 2018 prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, a to jako jediná vzdělávací instituce ve střední Evropě.

Za zvýhodněnou cenu

Studovat MBA je nyní možné za mimořádnou cenu 100 000,- Kč včetně DPH (tedy 82 645,- Kč bez DPH), platnou jen do 30. září 2018, kdy také končí příjem přihlášek do říjnových MBA kurzů. „Jsme hrdí na to, že vzděláváme převážně české a slovenské manažery, a proto jsme při příležitosti blížícího se 100. výročí vzniku samostatného Československa připravili toto speciální zvýhodněné školné na všechny česky vyučované MBA obory,“ uzavírá Mika.

 Studium trvá jeden rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky.

Data v tomto článku vycházejí z průzkumu agentury STEM/MARK, který byl realizován mezi 200 absolventy MBA na vzdělávacím institutu CEMI v dubnu 2018, a jedná se tak o nejrozsáhlejší průzkum mezi absolventy MBA, který byl dosud v ČR a SR proveden.

O institutu

Institut CEMI byl založen v roce 2011 s cílem poskytovat kvalitní online MBA a LLM vzdělání na evropské úrovni. Studium trvá jeden rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky. Všechny česky vyučované MBA a LLM obory na CEMI jsou navrženy a přizpůsobeny potřebám českých a slovenských studentů a také místnímu trhu práce.

S více než 1 500 klienty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě. V rámci průzkumu efektivity vzdělávání manažerů byl agenturou IPSOS vyhodnocen jako instituce poskytující nejefektivnější MBA studium při zaměstnání. V květnu 2018 institut CEMI získal díky splnění náročných kritérií týkajících se kvality výuky, lektorů a vzdělávacích postupů prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, platnou do roku 2022, a to jako jediná instituce ve střední Evropě.

foto: archiv CEMI, zdroj: CEMI

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...