fbpx

Zapomeňte na cokoliv, co by mělo něco společného s racionalitou. Vítejte ve světě banánové dívky Freelee.

Zveřejněno: 18. 9. 2018

Kdo je banánová dívka Freelee?  Australská influencerka, youtuberka a bloggerka. A taky veganka, propagující raw stravu. Má více než 425 000 followerů na dvou instagramových účtech, @freelee_official a @freeleethebananagirl, a skoro 785 000 followerů na YouTube. Je jí 37, vlastním jménem se jmenuje Leanne Ratcliffe a tvrdí, že se svým partnerem žije v jihoamerické džungli mimo dosah civilizace.

Freelee propaguje banánovou dietu – 51 banánů a dost.

V roce 2014 se proslavila jako propagátorka banánové diety. Co to je? Jednoduše jíte 51 banánů za den a jinak nic. Větší proslulost jí ale vynesly fotky na jejím blogu – fotí se totiž zásadně nahá, navíc v džungli, o které tvrdí, že v ní žije.

A s tím souvisí další její problém: někteří její followeři ji obvinili, že z civilizace zas tak úplně neutekla a že žije v luxusní vile spolu se svým osobním fotografem. Freelee, která tvrdí, že „spoustu měsíců žije pod stanem, i když okolo burácí vichřice a padají monzunové deště“, to samozřejmě zásadně popírá.

Proč si říká Freelee?

Je to frutariánka, živí se většinou jen ovocem. Většinou jí pouze „mono jídla“, čili jeden druh ovoce – například dva ananasy nebo čtyři manga. Po čtvrté odpoledne už přestane být raw a dá si něco vařeného, například 4 kila vařených brambor. A miluje banány – na posezení jich sní klidně 20. Rekord má 51 banánů za den.

Už půl roku jsem se neholila, živím se ovocem a zeleninou, které sama seberu. Jsem raw vegan!

Problémy začaly v únoru letošního roku, když se Freelee rozhodla opustit „betonovou džungli“ pro „džungli“ a přestěhovala se do chaty v Jižní Americe. A tam se cítí „svobodnější než kde jinde“. „Většinu dne chodím nahá, neomezuje mě oblečení,“ napsala. „Živím se většinou ovocem a zeleninou, které sama seberu. Sprchuju se v dešti a piju z průzračných potůčků. Ukončila jsem nezdravý vztah a žiju v míru. Už půl roku jsem se neholila, nebarvila si vlasy a nemalovala jsem se.“

Legenda se hroutí

Během posledních týdnů ale legenda „života mimo civilizaci“ dostala vážné trhliny. „Jeden diskutující řekl, že jsem lhářka, že žiju ve vile a mám fotografa, který za mnou všude chodí. Není to tak. Ve skutečnosti žiju ve stanu už spoustu měsíců, i když okolo burácí vichřice a padají monzunové deště.“

Ještě jsem se nedostala do stavu, kdy můžu posílat zprávy telepaticky.

„Ano, mám chytrý telefon, ale bez příjmu. Mám notebook, ale na internet se přihlašuju přes satelit. Jejich prostřednictvím komunikuju a vydělávám peníze a taky můžu sdílet povzbuzující zprávy. Ještě jsem se nedostala do stavu, kdy můžu posílat zprávy telepaticky.“

Držíme palce

Je nám v podstatě jedno, jestli žije v jeskyni, v noře, ve stanu nebo na nejluxusnější jachtě. Nezajímá nás, jakou rtěnku a řasenku používá – na fotografiích je vidět, že tráví před zrcadlem několik hodin denně. Ale nám to nevadí. Její fotografie se nám prostě líbí. Pokud by všichni raw vegani vypadali jako ona, budeme jen rádi. A ani nemusí posílat zprávy telepaticky.

zdroj: TheCut

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...