fbpx

Fontány, zahrady, poletující motýli, vynikající jídlo a pití. Singapur má letiště, které je pro cestovatele rájem na Zemi

Zveřejněno: 22. 4. 2018

Může být nejlepší částí dovolené právě pobyt na letišti? V případě singapurského Changi to platí. Už pošesté za sebou bylo toto letiště jmenováno nejlepším na světě, „Oscara v letecké dopravě“ si vysloužilo díky nominacím od 14 milionů spokojených zákazníků. Ti si pochvalovali jeho čistotu, příjemný personál, stravování, nákupy, bezpečnostní prvky, dodávku zavazadel i možnosti zábavy. 

Související…

Vojtěch Žák: Lednička na řídítkách aneb cestování v holandském stylu
Vojtěch Žák

Žebříček nejlepších letišť pro rok 2018 také zahrnoval tokijské mezinárodní letiště Haneda, které bylo zároveň prohlášeno za nejčistší, nebo Incheon v korejském Soulu pro nejlepší personál. Celkově tomuto top seznamu dominovala letiště asijská, která obsadila šest příček z deseti, zbytek patřil evropským, konkrétně letištím v Mnichově, Londýně, Curychu a Frankfurtu.

Motýli i lázně

Letiště Changi má unikátní atmosféru. Záhony květin, palmy i architektonické prvky vyrobené z barevného a čirého skla už na první pohled vzbuzují dojem, že jste se ocitli v jiném světě. A až vyřídíte všechny nezbytné formality, můžete se vydat na průzkum.

Po celém areálu jsou rozmístěné fontány, tematicky laděné zahrady, například kaktusová, slunečnicová či leknínová. Kouzlo prostoru umocňuje dechberoucí hra světel. Na terminálu 1 je návštěvníkům k dispozici střešní bazén s jacuzzi nebo nejnovější umělecká podívaná – kinetický déšť, který mění svou strukturu do 16 různých tvarů. Druhý terminál láká cestovatele svou „anchanted“ zahradou s LED světly a terminál 3 proslavenou přírodní stezkou vedoucí do lesoparku plného živých motýlů.

Na terminálu 1 je návštěvníkům k dispozici střešní bazén s jacuzzi nebo nejnovější umělecká podívaná – kinetický déšť, který mění svou strukturu do 16 různých tvarů.

Pro fanoušky zábavy jsou zde bezplatná kina a herní centra, během celého roku probíhají speciální akce pro děti. Zejména ženy nadchnou spa lázně, které nabízejí masáže i různé zkrášlovací procedury. Cestovatelé, kteří mají mezi odlety i několik hodin, si mohou odpočinout v jednom ze speciálních salonků s pohodlnými křesly, nebo si letištním autobusem udělat okružní jízdu po Singapuru. Samozřejmostí je bezpočet obchodů a restaurací.

Během posledních 20 let je to už po deváté, co se letišti dostalo ocenění, ale na vavřínech rozhodně neusne. Své služby chce i nadále zlepšovat, v roce 2019 například plánuje otevřít zbrusu nový terminál vyrobený ze skla a oceli, který už má i jméno – Klenot Changi. Této části bude dominovat obří park s pěšími stezkami a největší krytý vodopád na světě.

 

 

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...