fbpx

Jak si chytrá Slovenka osedlala Českého lva 1 fotografie
Adéla Banášová – Vinczeová

Nechat krásnou cizinku, aby si z vás dělala legraci, to už chce jistou dávku sebevědomí

Zveřejněno: 11. 3. 2018

Český lev byl k uzoufání nudný a přesto mu Flowee tleská! Proč? Dokazuje, že Češi jsou dobrý, jsou nad věcí a patří k západní části Evropy. Nízká sledovanost filmů, plýtvání financemi na příliš mnoho průměrných filmů – to jsou prkotiny, které se dají změnit.

Nedá se změnit jádro. A jádro českého pudla (lev z něj teprve musí vyrůst) je dobré. Bez ohledu na pár zapšklých (užhorodského věstníku hodných) reptání, organizátoři Lva vybrali i na podruhé Slovenku, která si umí z českých umělců elegantně utahovat. Navíc je slušný člověk: svůj moderátorský humor si brousí o velká ega a plaché tvůrce chrání kamarádskou vstřícností.

Dovedete si představit, že by Slováci nechali Češku, aby uváděla jednu z nejprestižnějších událostí jejich kulturního života?

Dovedete si představit, že by Slováci nechali Češku, aby uváděla jednu z nejprestižnějších událostí jejich kulturního života? Poláci by ji nenechali, ani kdyby mluvila skvostnou polštinou a byla zabalená do jejich vlajky… Podobné rozhodnutí se nedá udělat bez dostatečného (nadnárodního) nadhledu a bez moderního evropského sebevědomí. Víme, kdo jsme, a nepotřebujeme si to jako v post dobách národního obrození dokazovat malichernými berličkami.

Adéla Banášová – Vinczeová má vtip, má osobnost, ovládá sál a improvizaci: může bravurně moderovat kdekoliv v západní Evropě. Takže i v Praze!

foto: Profimedia

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...