fbpx

Výzkum potvrdil, že muži s dlouhými nosy mají větší a delší penisy 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Podle nosa opravdu poznáš kosa

Zveřejněno: 7. 7. 2023

O souvislosti mezi velikostí penisu a jinými částmi těla se vedou diskuze už dlouhou dobu. Často se uvádí, že se rozměry údu dají odvodit od velikosti rukou, nohou nebo nosu. Chodidla vašeho potenciálního sexuálního partnera už ale zkoumat nemusíte, protože vědci z Jižní Koreje v rámci nového výzkumu zjistili, že právě nos vám prozradí vše, co potřebujete o daném penisu vědět.

Není měření jako měření

Studie probíhala v univerzitní nemocnici v jihokorejském městě Ulsan a zúčastnilo se jí více než tisíc mužů. Z výzkumu byli vyloučeni všichni muži, kteří podstoupili jakoukoliv plastickou operaci nosu. A samozřejmě i penisu. Měření nebylo nijak snadným úkolem, protože zkoumány byly všechny různé parametry jako délka, výška a šířka. A to se zatím bavíme pouze o nosu.

„Provedli jsme analýzu na 1160 pacientech, kterým jsme měřili velikosti nosů a penisů,“ stojí v úvodu studie, která byla publikována v časopise Andrology and Urology. „Velikost nosu byla určena měřením délky, šířky a výšky, stejně tak jako u výpočtu objemu trojúhelníkového jehlanu.“

Co se penisu týče, tam už měření dostalo doslova a do kořene nový rozměr, respektive nové rozměry. Zkoumána byla délka erektovaného penisu, jeho obvod před erekcí, stejně jako byla zaznamenána velikost varlat pomocí ultrazvuku. Nakonec byla změřena i výška účastníků, jejich hmotnost, velikost chodidel a hladina testosteronu.“

Nosy a nohy

Velikost nosu se po zkompletování výsledků ukázala být významným faktorem, určujícím velikosti penisu. Měřené rozměry penisů a nosů pak s poklesem BMI, tedy indexem tělesné hmotnosti, rostly. Co stojí za tím, že spolu nos a penis korelují?

„Podle výsledků je velikost nosu důležitým ukazatelem velikosti penisu a zároveň jsme pozorovali, že obvod penisu se zvětšuje s velikostí chodidel zkoumaného jedince.“

Podle výzkumníků je to zapříčiněno tím, že jedinci s většími mírami v těchto tělesných oblastech byli ještě jako plod v děloze vystaveni vyšší hladině testosteronu: „Několik studií naznačuje, že vystavení hormonům v prenatálním období ovlivňuje růst reprodukčních orgánů,“ uvádí Dr. Sungwoo Hong, jeden z vědců, kteří se na studii podíleli.

„Podle výsledků je velikost nosu důležitým ukazatelem velikosti penisu a zároveň jsme pozorovali, že obvod penisu se zvětšuje s velikostí chodidel zkoumaného jedince,“ dodává Hong. Naděje tedy neexistuje jen pro nosáče, ale i pro muže, kteří nosí velké boty. To se však týká pouze pravděpodobnosti většího obvodu penisu, u délky penisu to samé bohužel neplatí. Ale lepší než nic, ne?

Letem světem penisem

Tato zjištění přišla nedlouho poté, co byly zveřejněny průměrné velikosti penisů mužů na celém světě. Podle nejnovějších dat se největším erektovaným penisem mohou chlubit muži z Ekvádoru, kde byla naměřena průměrná délka v erekci 17,61 cm. Není překvapivé, že následující místa v žebříčku obsadily africké státy jako Kamerun (16,67 cm) nebo Senegal (15,98 cm).

Evropské země se na seznamu umísťují až od 9. místa: jmenovitě se jedná o Holandsko s 15,87 cm. Českou republiku bychom pak na seznamu hledali jen marně. Naštěstí je to z toho důvodu, že v tomto výzkumu k ní nebyla poskytnuta vůbec žádná data, ne proto, že by Češi měli tak malé penisy, že by nešly změřit.

Zajímavé je, že podle výsledků některých studií ženám záleží na délce penisu mnohem méně než mužům. Často si obvodu penisu cení stejně, nebo dokonce více než právě délky. Ve studii z roku 2015 bylo testovaným ženám ukázáno 33 modelů penisů. Ženy byly požádány, aby z nich vybraly ideální velikost u dlouhodobého partnera. Účastnice si vybíraly penisy o průměrné délce 16 centimetrů a o obvodu 12,2 centimetrů. V jiné studii z roku 2006 pak 85 % žen uvedlo, že jsou s velikostí penisu svého partnera spokojené.

Související…

Patriarchát neporazíme tím, že se budeme vysmívat mužům za malé penisy
Olivie Doleželová

foto: Shutterstock , zdroj: Body and

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...