fbpx

V pražském metru se objeví úryvky příběhů dětí z dětských domovů 2 fotografie
Zdroj: poskytnuto organizací DEJME DĚTEM ŠANCI

Nezisková organizace DEJME DĚTEM ŠANCI prezentuje úspěšnou knihu „Znáte jejich příběhy?“ a za podpory partnerů ukazuje příběhy dětí a mladých lidí z dětských domovů

Zveřejněno: 27. 4. 2023

V nové knize Znáte jejich příběhy, která vyšla v roce 2022, najdete odpovědi na otázky, kdo jsou děti vyrůstající v dětských domovech, odkud, proč a z jakého prostředí do dětských domovů přicházejí, ale také jaká mají přání a sny.

„Většina lidí má o obyvatelích dětských domovů velmi zkreslené představy. My vám chceme přiblížit, kdo jsou děti a mladí lidé, kteří nemohou vyrůstat ve svých biologických rodinách, a věříme, že kniha plná jejich autentických příběhů nám pomůže vyvracet mýty, které se o dětských domovech a dětech v nich tradují,“ popisuje Michaela Chovancová, zakladatelka a ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI, co stálo za vydáním knihy a proč přichází s další fází kampaně, která bude probíhat zejména v pražské MHD.

„Pro mnoho skvělých a šikovných mladých lidí dětský domov znamenal záchranu, a to v mnoha případech doslova. Už přes 12 let těmto dětem nejen pomáháme, ale ukazujeme nezkresleně také jejich situaci prostřednictvím příběhů, které jsou mimo jiné plné obrovské vnitřní síly a naděje,“ dodává Michaela Chovancová.

flo pic1

Plakáty s mladými lidmi upozorní na problematiku dětských domovů, Zdroj foto: poskytnuto organizací DEJME DĚTEM ŠANCI


Kreativu pro organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI graficky zpracovalo studio Loomen. Mediální prostor nám bezúplatně poskytla Nadace BigBoard. „Organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI velmi rádi dlouhodobě podporujeme, protože oceňujeme smysluplný přínos jejích aktivit pro celou společnost a skutečně si jich vážíme. Aktuální kampaň vnímáme jako výrazně působivou. Díky ní si totiž třeba mnoho lidí uvědomí, jak silnými a těžkými etapami svého života si děti a mladí lidé museli projít, když je pro ně pobyt v dětském domově nad životem s vlastní rodinou. A že by měli opravdu dostat šanci na mnohem lepší budoucnost, než jakou minulostí si prošli,“ vysvětluje Pavlína Stránská, ředitelka Nadačního fondu BigBoard, hlavní důvody spolupráce s organizací DEJME DĚTEM ŠANCI.

Související…

Rozhovor: I dítě z dětského domova dokáže vystudovat a normálně žít. Navzdory úřadům
Milada Kadeřábková

foto: poskytnuto organizací DEJME DĚTEM ŠANCI, zdroj: DEJME DĚTEM ŠANCI

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...