fbpx

Zveřejněno: 7. 8. 2017

„Pro děti se toho dělá hodně. Tohle jsou ty druhé děti, kterým nikdo nic nedá,“ začíná své vyprávění žena, která se rozhodla obdarovávat opuštěné seniory. Založila facebookovou skupinu, díky které se dostalo radosti 600 starým lidem. 

První invence přišla prý při návštěvě domova důchodců, kdy se Olga zeptala, zda tito lidé něco dostávají k Vánocům. Bylo jí odpovězeno, že nikoli. Tuto informaci pak zjišťovala v dalších seniorských domech a nikde nebyla jiná. Proto se rozhodla, že to vezme do vlastních rukou, a ještě týž den založila facebookovou skupinu Ježíškova vnoučata. Během krátké doby se ukázalo, že tento problém netrápí jen ji, ale i dalších 1600 lidí, kteří chtějí pomoci, popřípadě darovat nějakou maličkost. 

„My už jsme jako děti, když nám někdo udělá radost, jsme také jako v nebi,“ promlouvá k aktivitám Olgy seniorka Věra Kotrbová. A co si senioři od Ježíškových vnoučat přejí nejčastěji? Prý jsou to knihy, spodní prádlo, dobrůtky nebo láhev dobrého vína. Radost ale udělá i krokoměr nebo projížďka na skútru. 

snimek obrazovky 2017 07 27 v 23.46.41

Olga svou aktivitu vnímá jako kruh - jednou třeba také bude potřebovat pomocnou ruku.

Jak dále potvrzují přímo Ježíškova vnoučata, tedy lidé, kteří se rozhodli obdarovávat a pomáhat seniorům plnit jejich sny, ve skupině je velký zájem o splnění všech přání. Ve finále se o to, kdo bude rozdávat laskavost, předhání.

Olga vše dělá ve svém volném čase a neváhá zaplatit poštovné či náklady na dopravu. „Úsměv a pomoc nic nestojí!“ říká na závěr žena, která byla za svou činnost nominována na cenu Laskavec, kterou si od Nadace Karla Janečka letos převzala. 

zdroj: Youtube

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...