fbpx

Zveřejněno: 24. 7. 2017

Největší festival osobního rozvoje ve střední a východní Evropě – Festival Evolution – se bude letos poprvé konat i na podzim. Oficiální a zažitý prodloužený víkend ke konci března doplní také sobota a neděle v září. 

Informaci potvrdil sám pořadatel Festivalu Evolution a zároveň ideátor myšlenky Ctirad Hemelík: „V současné době je průměrná návštěvnost  jarního festivalu kolem 16 000 návštěvníků, vystavovatelů bývá kolem 400 a na sedmi festivalových podiích se představuje kolem 150 účinkujících. Zájem veřejnosti má vzrůstající tendenci a kapacity jsou omezené. Zařadit další termín pro nás byla téměř nutnost.“ Jak dále prozradil, trochu odlišná bude i  koncepce: „Podzimní ‚vydání‘ chceme více zaměřit na rodiny s dětmi. Hlavním úkolem je také více rozpracovat otázku vzdělávání, kterému je věnována velmi významná část programu.“

V neděli bude koncert Vojty Dyka s B-Side bandem, v sobotu vystoupí americký spisovatel, psycholog a lékař Raymond Moody, autor bestselleru Život po životě. O vztahu zdraví a duše budou mluvit Tomáš Rychnovský s Milanem Studničkou, Phillip Lymbery z Velké Británie prozradí alarmující informace o živočišné výrobě a týrání zvířat a vše o přípravě a benefitech raw stravy  přiblíží Piter Caizer z Německa. Jan Mühlfeit předvede ukázku úspěšného programu Odemykání dětského potenciálu, který ocení nejen rodiče, ale i jejich děti, ve workshopech se představí Institut pro inovativní vzdělávání.

A tím program zdaleka nekončí, na pěti programových pódiích se představí více než 100 spíkrů, lektorů, učitelů i „praktiků“. Kromě zástupců konvenční, alternativní či celostní medicíny budou na festivalu zastoupeni profesionálové z oboru kosmetiky či ukázky technik a cvičení, které posilují tělo i mysl. Renomovaní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, psychologové se podívají na naše vztahy a pedagogové představí nejnovější trendy vzdělávání pro děti i dospělé.

Potraviny ani kosmetika nebudou chybět

Festival uspokojí také obvyklou největší přehlídkou certifikovaných biopotravin, svou speciální sekci zde nově budou mít raw potraviny, fair trade výrobky i konopné speciality. Mezi vystavovateli budou též specialisté na veganskou, vegetariánskou nebo bezlepkovou stravu, producenti zdravých potravin, rodinné firmy a farmy.

festival evolution 970x728

Festival Evolution se bude tradičně konat na pražském Výstavišti.

Široké zastoupení bude mít přírodní a bio kosmetika, chybět nebude ekodrogerie zajišťující ekologické prostředky a vychytávky pro domácnost. Na své si přijdou také příznivci přírodních tkanin, biotextilu nebo zdravé obuvi a maminky zde najdou vše potřebné pro své ratolesti. 

foto: Festival Evolution

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...