fbpx

Zveřejněno: 4. 1. 2018

Už příští pátek začneme volit nového prezidenta. Tedy, zda bude nový, to ještě nevíme. Možná máte už jasno, možná ještě tak trošku váháte. Podle posledních průzkumů se zdá, že karty do prvního kola jsou rozdány poměrně jasně. Na prvních třech místech se drží Miloš Zeman, Jiří Drahoš a Michal Horáček. Proto jsme připravili stručné profily těchto tří kandidátů podle čínského horoskopu.

Miloš Zeman a jeho silná Opice

zeman
Z data narození (neznáme přesnou hodinu narození jednotlivých kandidátů) je jasné, že právě Miloš Zeman bude horkým kandidátem na znovuzvolení prezidentem. Stačí si povšimnout posledního řádku, na kterém vládne Pes. A právě Pes je vládcem celého roku 2018 (oficiálně začíná 16. února, ale jeho energie se projevují již nyní). Podobně se toto podařilo v roce 2017 Andreji Babišovi, který má v sobě energii Kohouta. A právě v loňském roce Kohouta vyhrál volby a stal se premiérem. Zdá se tedy, že i s Milošem Zemanem musíme opravdu počítat.

Co se týče jeho základních charakteristik, pak v jeho typologii převažuje energie kovu. Ta mu pomáhá vnímat detaily a chápat „rozdané karty“ v politické hře. Proto umí velmi dobře kalkulovat a uspořádat si vše tak, aby dosáhl svého. Rozhodně se nevrhá do aktivit bezhlavě. Naopak, má vše velmi dobře promyšlené.

Dalo by se říci, že je to i podle horoskopu velmi chytrý „šibal“. K tomu samozřejmě pomáhá jeho silná Opice. Ta je nejen velmi chytrá a zná řešení všech situací téměř okamžitě, ale je až „vyčůraná“. S Opicí se vyplatí být vždy zadobře, jinak vám vmete vše hned do tváře a nebude si brát žádné servítky. Expremiér Sobotka by mohl ostatně vyprávět...

Problém s Opicí je v tom, že nerada řeší problémy sama. Ráda se schovává za ostatní a chce, aby problémy řešili ti druzí. Takový prezident by se mohl v krizi stáhnout do ústraní a vůbec ji neřešit. Spojení Psa a Bažanta dělá z Miloše Zemana velkého patriota. Není tedy divu, že si rád užívá české přírody a miluje venkov. Díky těmto předpokladům mu vždy půjde o zájmy České republiky, ale také o zájmy vlastní. Otázkou je, které zájmy u něj v té které situaci převáží. Největším problémem tohoto kandidáta je jeho zdraví. Pokud se jeho pevný kov zlomí, může dojít k poměrně rychlému úbytku energie, což může mít fatální následky.

Jiří Drahoš a jeho svěží dřevo

drahoc5a1
Jiří Drahoš přichází do politiky s poměrně dobrou „výbavou“. Jeho dřevo by mohlo přinést svěží energii. Mohlo by také pomoci tomu, abychom se na řízení státu a politiky začali dívat nově, novou optikou. Dá se tedy říci, že tento kandidát by mohl přinést zajímavé změny. Nepůjde ale o nic převratného ani revolučního. Tomu bude bránit Drahošova poměrně silná země, která ráda hraje na jistotu a chce hlavně rovnováhu a bezpečí.

Zavádění případných změn bude rozhodně probíhat formou dialogu a vzájemného souhlasu všech zúčastněných stran. Země tomuto kandidátovi také dává energii patriotismu a realismu. Jiří Drahoš by tedy jako prezident svá rozhodnutí velmi dobře zvažoval a promýšlel.

Energie vody by mu měla pomoci správně komunikovat a vést smysluplné rozhovory s ostatními. Voda také využívá energii moudrosti a zkušeností. Těch má Jiří Drahoš poměrně dost, a proto je bude umět dobře využít ve své případné funkci. Navíc zde má ještě slabší energii ohně, která může být pro mnoho lidí velmi příjemná, protože se bude projevovat hlavně určitou vřelostí a bude u lidí vzbuzovat zaujetí, zájem. Lidé budou za tímto „ohněm“ chtít jít.

Zajíc Drahošovi umožní, aby si kolem sebe vytvářel síť lidí, kteří mu budou ve funkci pomáhat. Měl by mít poměrně slušné diplomatické schopnosti. Především v tom smyslu, že bude umět vytvářet kontakty a správně je využívat pro svůj záměr. Navíc jeho styl jednání bude spíše přátelský a příjemný, a proto si nebude vytvářet žádné zásadní nepřátele.

Jeho odpůrci v tom však mohou spatřovat slabost. Zde se ale budou trošku mýlit, protože sílu Jiřího Drahoše přinese jeho Buvol. Pokud bude dostatečně rozhodný, pak mu právě Buvol pomůže své rozhodnutí prosadit. Nebude to však prosazování ze dne na den, ale spíše pomalé a dlouhodobé rozhodování. Díky tomu by Drahoš mohl do politiky přinést dlouhodobý pohled. A když se Buvol rozhodne, nikdo ho již nezastaví. Proto by Drahoš mohl být velmi silný právě v prosazování svých rozhodnutí.

Michal Horáček a jeho energický Drak

horc3a1c48dek
Michal Horáček je takovým „neohroženým“ hráčem. Má velmi silné energie, které mu umožňují dělat velké věci a brát na sebe i poměrně velká rizika. Jeho síla a mocná energie (Drak) v kombinaci s chytrostí (Opice) mu umožňuje dobře zvládat i velmi komplikované situace. Bohužel jeho vize a způsoby řešení mohou být mnoha lidem vzdálené.

Drak vidí dál než my, „běžní smrtelníci“. Proto mnoha lidem mohou být jeho názory vzdálené, cizí, či dokonce nereálné. Drak má jednu velkou nevýhodu – neumí sdělit, co vidí, co chce, a proto ho lidé často nechápou a neposlouchají. Pochopit velké myšlenky Draka je často nad jejich síly.

Tento handicap oslabí jeho pozici ve volbách. Nicméně jeho energie jsou pro výkon funkce prezidenta republiky velmi příznivé. Voda mu umožňuje posouvat věci dopředu. Je to plynutí k cíli. Proto se Horáčkovi dařilo posouvat své aktivity k úspěšnému cíli (ať již při jeho „sázkařské“ minulosti jako podnikateli či úspěšnému textaři) a to samé by se mu mělo podařit i při řízení státu.

Dřevo mu pak dává schopnost uvažovat nově, vidět řešení v nových souvislostech a být otevřený novým návrhům. Země (stejně jako u ostatních dvou kandidátů) mu dává smysl pro rodinu, dělá z něj patriota a bude vyžadovat stabilitu a pevné základy pro rozhodování. Kov Horáčkovi pomáhá vnímat detail a pracovat s ním. Bude tak vnímat i velmi malé nuance při jednání se svými partnery a využít jich ke svému cíli.

Drak dělá z Horáčka velkého vizionáře. Bude mít schopnost posouvat naši zemi o velký kus kupředu. Bude se zaměřovat více na budoucnost než na minulost. V tom bude úspěšný pouze tehdy, naučí-li se dobře své vize „prodat“ nám občanům. Většina lidí jeho vize nemusí chápat, protože pro ně mohou být až příliš vzdálené. Jejich představivost tak nebude stačit a lidé mohou tyto vize vnímat jako nerealistické, a proto je zavrhnou. Podobně se mohou chovat i jeho političtí partneři. Jeho odpůrci pak tuto neschopnost vysvětlovat budou používat proti němu.

Opice je o chytrosti. Horáček v každém okamžiku ví, jaké je to nejlepší řešení. Může mít tendence problémy nechat na jiných. Ale zde by měl působit silný Drak, který by problémy mohl řešit bez obtíží. Takže úplná nechuť řešit problémy se u Horáčka projevit nemusí.

Energie Vepře je pro výkon této funkce velmi příhodná. Tyto energie se zaměřují na prospěch ostatních. Vepř má rád, když se ostatním dobře daří. Dokonce má tendenci upřednostňovat ostatní před sebou. A tak by vláda Michala Horáčka mohla být opravdu zaměřena na potřeby lidu. Michal Horáček bude chtít hlavně blaho jiných. A to by mohlo být pro občany velmi dobré.

foto: Koláž Alex Tran, zdroj: Akademie štěstí

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...