fbpx

Zveřejněno: 28. 4. 2017

Cíle udržitelného rozvoje Sustainable Development Goals – SDGs mění svět k lepšímu. Svými aktivitami v oblasti udržitelnosti přispívají všichni – vlády, firmy, neziskové organizace i jednotlivci. A ti nejlepší z nich si bezesporu zaslouží ocenění.

První nezávislé ceny za udržitelnost a společenskou odpovědnost v Česku SDGs společně iniciují Úřad vlády ČR, Asociace společenské odpovědnosti, UN Global Compact v ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Česká rozvojová agentura a Informační centrum OSN v Praze.

Cesta k lepší budoucnosti

„Nejen ve světě, ale i v České republice lze najít skvělé konkrétní aktivity a strategie, které podnikají firmy a další organizace v rámci udržitelnosti a přispívají tak k plnění SDGs,“ uvádí Anna Kárníková, ředitelka Odboru pro udržitelný rozvoj Úřadu vlády. Metou Cen SDGs je rozšířit povědomí o Cílech udržitelného rozvoje a motivovat firmy, neziskové organizace, veřejnou správu i širokou veřejnost k jejich začlenění do každodenních životů. Ocenit úsilí českých firem i organizací, které začleňují udržitelnost do své strategie a pomáhají tak České republice a světu k udržitelnější budoucnosti a naplňování Agendy 2030.

Ceny SDGs budou rozdány v pěti kategoriích: Soukromý sektor, Veřejná sféra, Cena odborné poroty, Reporting podle SDGs a Cena České rozvojové agentury. Ta bude udělena za významný přínos k naplňování cíle SDG 17 – globální partnerství pro udržitelný rozvoj.

Zapojte se také

Důležité je, aby si všichni uvědomili, že naplňování Cílů udržitelného rozvoje není jen věcí vlád či velkých firem. Zapojit se může, a měl by, každý z nás, protože každý může přispět k tomu, aby náš svět byl lepší,“ uvádí Lucie Mádlová, výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, kteráu příležitosti Cen SDGs představila klip Česko mění svět. Jeho smyslem je přiblížit globální cíle české veřejnosti a vyzvat k udržitelné budoucnosti každého z nás. V klipu vystupuje s vlastním poselstvím na 25 osobnostíčeského kulturního a veřejného života (např. Petra Němcová, Lenka Bradáčová, Rytmus, Lukáš Hejlík, Jiří Mádl, Jan Saudek, Bára Nesvadbová a další).

Ceny vítězům budou slavnostně předány 27. 5. 2015 za osobní účasti Jeffreyho D. Sachse, světově známého profesora ekonomie, experta na udržitelný rozvoj, odborného poradce OSN a autora několika bestsellerů. Akce se zúčastní také významní představitelé byznysu, vlády i občanské společnosti.

 

foto: Shutterstock, zdroj: Globalní Cíle

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...