fbpx

Zveřejněno: 2. 11. 2017

Pokud se vaše dítě narodilo ve znamení Štíra nebo má v tomto znamení ascendent či Lunu, bude silně ovlivněno tímto vodním znamením. Tyto děti jsou neobyčejně vnímavé a často dokážou být velmi intenzivní ve všem, čemu se věnují. Od přírody touží proniknout k jádru problému a nesnesou jakoukoliv lež. Když se jim stane nějaká nespravedlnost, můžete si být jistí, že se vám v nečekané chvíli vrátí jako bumerang s mnohem větší silou.

Toto dítě může být jak největší andílek, tak ďáblík zároveň. Díky své emocionální intenzitě bude buď velmi oblíbené, nebo problematické. Štíři často bývají považováni za „černé ovce“ rodiny, protože mají vrozený talent nevědomě vyjadřovat všelijaká rodinná tajemství a tabu. Zdá se, že přišli na svět pro to, aby osvobodili předky od jejich nevyřčených tajemství. Buď jim sami propadnou a tyto stíny ještě prohloubí, nebo se stanou bojovníky za pravdu a transformaci. Mohou pak objevit výjimečný dar léčení a až jasnovidné schopnosti.

detektiv shutterstock 520075894

Malí Štíři mají vrozený talent odhalit všechna rodinná tajemství.

Živel vody

Spolu s Rakem a Rybou patří k vodnímu živlu, což předurčuje velkou schopnost empatie, citlivost a velmi dobrou emocionální inteligenci. Štíří děti však dokážou své pocity velmi dobře skrývat a ovládat, a tak si jejich senzitivnosti nemusíte ani všimnout. Jednají nelítostně i rozhodně, což někdy nevypadá jako moc velká citlivost, ale nenechte se zmást. Přes jejich občasnou tvrdost se v nich skrývá velmi jemná duše. Tato hloubka a šíře pocitových variací fascinuje ostatní po dlouhé věky.

Jak rozvíjet jejich potenciál?

Jsou to rození vyšetřovatelé a tajní agenti. Vynikají ve všem, kde se mohou ponořit do opravdové hloubky lidské psychiky. Bavte se s nimi o čemkoliv, o co projeví zájem, a nehleďte na jejich věk. Již od útlého dětství je bude zajímat sexualita, a tak v tomto směru buďte co nejvíce upřímní, protože lež jsou schopni odhalit téměř okamžitě. Rozpoznejte jejich vášeň a uhněte jim z cesty. Snažte se jim vytvořit co nejlepší prostředí pro jejich touhy. Velmi se zajímají o lidskou duši, a tak je seznamujte s různými psychologickými naukami. Čtěte jim řecké báje a ptejte se jich na jejich názor. Určitě vás překvapí a vaším úkolem je se nevyděsit. Lidská duše je labyrintem, který je nikdy neomrzí. Snažte se jim již odmala vysvětlit nelítostný zákon příčiny a následku, aby nepodlehli pokušení zneužít svou přirozenou moc.

mama shutterstock 44817304

Se Štíry mluvte na rovinu a nic před nimi neskrývejte, stejně by na to přišli sami.

Buďte upřímní a dovolte si přiznat svůj stín

Nesnažte se tyto děti manipulovat a měnit je k obrazu svému. Nemáte žádnou šanci, možná jen dočasnou. Všechno vycítí a zradu těžce snáší. Nikdy nezapomenou, a pokud odpustí, většinou i s dostatečnou odplatou. Když k nim budete upřímní, získáte si je na celý život. Jakmile však ucítí ve vašem vědomí, že si lžete, vězte, že na to ihned zareagují. Toto dítko je skvělým radarem pro vaši vlastní neupřímnost. Pokud se vám do rodiny narodil Štír, buďte si jisti, že sami chcete projít velkou proměnou, které se nevyhnete. Jelikož jsou tyto děti většinou velmi emocionálně intenzivní, budete se muset připravit na práci s vlastními pocity. Dovolte jim prožívat své stinné aspekty mysli, ale zároveň spolu hledejte řešení. Možná objevíte rodinná tajemství, o kterých se vám ani nezdálo.

Pluto jako vládce znamení Štíra

Transformace, smrt, tajemství, znovuzrození a sexuální síla jsou spojeny s touto planetou. Jejich vládce Pluto vládne podsvětí, a tak každý Štír musí projít údolím stínů, aby se stal neohroženým. Nikdo nemá ponětí, čím si tyto děti musí ve své mysli projít, a tak jsou často pro své okolí nepochopeny. Někdy je přemůže stín a pak v plné síle vystoupí vlastnosti jako fanatismus, nenávist, žárlivost a pomstychtivost. Tyto silně negativní pocity často náleží předkům, kteří se odmítají poučit ze svých chyb. Když se narodí člověk se silně aspektovaným Plutem na osobní planety nebo se silně zastoupeným archetypem Štíra, narodil se vám malý „šaman“, který se rozhodl osvobodit váš rod od stínů minulosti. Buď jim zcela propadne, nebo vyjde jako vítěz. Ve velké míře záleží i na vás, jak tomuto dítěti pomůžete na jeho hrdinské cestě za světlem v temnotě.

magic shutterstock 84971467

Děti ve znamení Štíra zajímá magično, okultismus i léčení.

Na co si dát pozor?

Tyto děti mají spoustu energie a jsou velmi zvídavé. Jelikož je přitahují všechna témata, která jsou obestřena tajemstvím, tak se jim snažte vše po pravdě vysvětlit. Jinak se budou snažit všechno prozkoumat, a to je může zavést hluboko do podsvětí, z kterého se nemusí vrátit, přestože ho mohou ovládnout. Sexualita je u nich vyvinuta velmi předčasně, a tak se snažte na toto téma více zaměřit, aby nezabloudily v nesprávných uličkách. Co se týká jejich vrozené intenzity citů, mohou být velmi pomstychtivé a náročné. Je důležité jim dovolit projevit a uvolnit jejich emoce, které často spočívají v hluboké minulosti vašeho rodu. Jelikož jsou Štíři duševně velmi mocní, naučte je správným hranicím a respektu k druhým lidem. Jinak jejich moc nemusí být používána tím nejšťastnějším způsobem.

Jejich poselství a poslání

Tyto děti se narodily především pro to, aby něco změnily nejen ve světě, ale i ve vaší rodině. Jsou to neobyčejně mocní jedinci, kteří se mají se svou silou naučit pracovat tak, aby druhé léčili, a pokud možno jim neubližovali. Jelikož znají moudrost stínu, dokážou jednat rozhodně a mohou být velmi odvážní. Když se naučí svou psychickou moc použít správným způsobem, mohou měnit sebe i své okolí opravdu hluboce a efektivně. Touží po zření pravdy, a tak často působí na poli vědy, okultismu a léčení. Všude, kde mohou být součástí velké změny k lepšímu, tam budou šťastní.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...