fbpx

Zveřejněno: 7. 8. 2017

Objeví-li se na nohách či na nehtech plíseň, je obvyklé, že saháme po antimykotikách. Touto cestou se však náš vlastní organismus natrvalo stane bitevním polem. Ve snaze si pomoct otrávíme totiž nejen parazity, ale i sebe. Hledáte účinné řešení? Zkuste tyto 3 rady. 

Plísním se logicky daří tam, kde je náš organismus nejkyselejší. Na nohou klesá pH pod hodnotu 5,5, nebo dokonce až na pH 3,5. To je ideální kyselé prostředí pro jejich množení. 

1. Detoxikujte tělo

Plísně můžete vyléčit pomocí zásaditých hodnot pH vyšších než pH 8,5. Ideální je tedy odkyselit celý organismus, detoxikovat ho a tak dlouho důsledně alkalizovat pomocí bylinkového čaje, zeleninových šťáv a plnohodnotné vegetariánské stravy, že zvýšíte pH na kůži. To je pak téměř neutrální kožní prostředí, ve kterém již plísně nemají žádný další základ pro svoji existenci. 

2. Myjte se v zásadě

Dříve se používalo zásadité mýdlo, které mělo průměrnou hodnotu pH 9. Dnes jsou k dispozici zásadité sprchové gely nebo zásadité soli pro pěstění těla, např.  MeineBase s pH 8,5. Obsahují hydrogenuhličitan sodný, mořskou sůl, uhličitan sodný, přírodní minerály a osm drahých kamenů: achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, safír, horský křišťál a onyx. Pomocí pravidelných koupelí celého těla poskytnete pokožce a organismu jakýsi ventil pro odvádění nahromaděných kyselin a škodlivin. Pokožka vyloučí – na základě principu vyrovnání koncentrací – kyseliny a produkty látkové výměny z překyselených tekutin, svalů, žláz a tkání těla do zásaditého prostředí koupelové vody. 

shutterstock 570727348

Účinné jsou koupele v zásaditých solích. Ty byste měli praktikovat 2x do týdne.

3. Nepoužívejte deodoranty a krémy

Zásaditou koupelí o hodnotě pH cca 8,5 odeberete také živnou půdu nepříjemným pachům a bakteriích, které se rozkládají. Nesnažte se proto pH ničit používáním deodorantů a sprejů na nohy. Nepoužívejte ani žádné krémy. Vydatné lázně pro nohy, které budete praktikovat dvakrát týdně, spustí  proces samopromaštění pokožky. 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...