fbpx

Zveřejněno: 23. 6. 2017

Fitness blogerka Morgan Mikenas se rozhodla jít proti zajetým kolejím a přestala si holit všechny části svého těla. Proč je podle ní dobré nepodléhat módním trendům?

Morgan věří, že být přirozeně přírodní znamená být skutečně krásná. „Myslím si, že hlavním důvodem, proč jsem se přestala holit, byl čas,“ uvádí ve videu na YouTube, které publikovala letos v březnu. „Trvalo to tak dlouho, než jsem se oholila, poté se osprchovala a umyla vlasy. Jednou jsem se sama sebe zeptala: Proč to vlastně dělám, když to tak nesnáším?“ Nejprve se bála toho, že by se bez holení mohla cítit špinavá nebo se stydět, po čase si však uvědomila, že je to docela fajn pocit. „Když jsem nechala své chloupky růst, mé nohy byly najednou hebké. Když se holíte, většinou vás svědí a jsou pichlavé, jak vám dorůstají chloupky,“ říká.

neholena1

Morgan Mikenas věří, že přirozenost je krásná

Trend neholení

Morgan tvrdí, že je nespravedlivé, aby si lidé mysleli, že musí dodržovat jisté kulturní normy. „Měli byste dělat jen to, u čeho se cítíte dobře.“ Soudě podle jejich bezmála osmdesáti tisíc sledujících na Instagramu, je vidět, že trend neholení je stále populárnější.

Celebrity se bouří

Morgan však není jediná, která se rozhodla nepodléhat holícímu trendu. Spousta slavných osobností se nestydí za své neoholené podpaží či nohy. Patří k nim například Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz či Madonna. Zatímco trend hladké kůže bez chloupků se rozšířil po celém světě, ženy v zemích od Francie až po Čínu se v posledních letech přiklánějí k volnosti bez holení.

neholena3

Morgan Mikenasová se s holením už netrápí

Dva měsíce holení

Prodejce kosmetických produktů Escentual zjistil, že holení nohou je nejvíce nenáviděná činnost. Přibližně 35 procent žen uvádí, že nesnáší holení více než cokoli jiného ze všech kosmetických procedur. Studie z roku 2013 rovněž zjistila, že ženy tráví přibližně 59 dní života holením. To jsou téměř dva měsíce!

Podléháme módním trendům

Kdo nebo co za to může, že holicí žiletky nesmí chybět v koupelně žádné ženy? Je to móda. Ženy se ne vždy holily. Potom však přišla móda krátkých rukávů a sukní, odstraňování chloupků se tak stalo standardem. Je to natolik běžné, že řada žen se nad tím ani nepozastavuje.

Ať už ve vás představa neoholených nohou vyvolává odpor, nebo jste naopak zastánkyně chloupků, věřte, že v budoucnu bude přibývat stále více žen, které budou sázet na své přirozené já.

foto: Youtube, zdroj: Boredpanda

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...