fbpx

Zveřejněno: 24. 6. 2017

Minimální vlastnění je fajn, ale při pohledu na tyto dovolenkové destinace by si najednou každý přál mít černou kartu American Express. Za jednu noc v těchto resortech by totiž dal normální smrtelník celý svůj měsíční plat (popřípadě život :)). Podívejte se alespoň prostřednictvím Flowee tam, kam se asi jinak nepodíváte. 

Wellness, lázně, masáže… to vše se nám vybaví jako modla a cíl zasloužených dovolených. Lázeňské pobyty jsou skvělým alibi, kdy můžeme bez výčitek vypnout telefon a soustředit se jen na sebe. Trend těch nejlepších wellness hotelů je jednoduchý a možná překvapivý. Komplexní péče o tělo je samozřejmostí a více se stáčí pozornost směrem k očistě mysli. I velké resorty dbají na ekologii a rády používají lokální produkty.

lago di garda 2

Z italských hor odpočinutější i zdravější díky fyzioterapii 

Asi jste už slyšeli o největším italském jezeru Lago di Garda. Na jeho pobřeží leží hotel Lefay. Resort nabízí privátní wellness a také odborný dozor. Výhled na jezero a přilehlé hory si můžete vychutnat z vany ve vlastním pokoji. K dispozici jsou fyzioterapeuti, kteří po počáteční analýze doporučí léčebné procedury. Z dovolené se tak návštěvníci vrací s lepším držením těla a mnohdy i s méně centimetry v pase. Dietní specialisté spolupracují s těmi nejlepšími kuchaři na přípravě hubnoucího, ale stále výtečného menu.  

atlantis the palm

Už jste vyzkoušeli masáž vyhřátým pískem?

Největší kontinent planety má bohatou historii od počátků lidské civilizace až po hi-tech vymoženosti, jako je největší umělý ostrov na světě. Luxusní lázně ShuiQi Spa pětihvězdičkového hotelu Atlantis the Palm najdete právě tam, v orientální Dubaji. Kromě klasických wellness aktivit si můžete zajít na žhavou masáž horkým pískem. Psammoterapie spočívá v tom, že člověk leží na speciálním vyhřívaném lůžku a masér mu aplikuje na celé tělo (vyjma oblasti srdce) silnou vrstvu písku vyhřátého na 40-46 ºC. Teplý písek, jaký znáte z dovolené u moře, působí blahodárně zejména na klouby. Pot, který se vsakuje do písku, odplavuje toxiny z těla. 

gaia retreat spa in brooklet australia 04

Rozproudění lymfy, očistné mízy organismu, až z Austrálie

Východní pobřeží Austrálie je oblíbenou destinací surfařů a potápěčů. Blízko třetího největšího města australského kontinentu Brisbane se nachází Gaia resort. Wellness komplex zaslíbený bohyni země věří v propojenost jednotlivých složek vašeho já a dbá na komplexní péči. Dostupná je akupunktura, Reiki, jóga a specializované Gaia masáže. Pokud se sem někdy podíváte, nevynechejte ani masáž lymfatického dna, která je určená k pohybu tekutiny z tělesných tkání až do lymfatického systému. Procedura uvolňuje svalové napětí, detoxikuje a pomáhá ve spalování. Zajímavá je i Royal Kahuna masáž, která je kombinací pohybu, tance, rytmu, dechu, energie a masáže. Pomocí dlouhých pohybů do rytmu hudby terapeut vytváří plynulou a magickou masáž.

gallery spa mineral pool

Navždy krásná ve wellness z Beverly Hills

Západní pobřeží USA, konkrétně Beverly Hills, je domovem mnoha herců a také rájem turistů. Populární hvězdy se rády nechají rozmazlovat i v hotelu Spa Montage. Hotel je zařízen ve španělském koloniálním stylu. Hlavním lákadlem je turecká parní lázeň, sauna a beauty procedury. O střih, barvu a styling se stará tým Kima Vo, který se specializuje na tu nejnáročnější klientelu a který je označován za „nejlepšího specialistu na blond v businessu“. 

tabacon

Idylická péče v deštném pralese

V kostarickém deštném pralese blízko vulkánu Arenal a horkých pramenů Tabacon leží stejnojmenný wellness resort. Komplex je rozložen mezi prameny a vodopády a využívá jejich vlastností. Voda je přírodně ohřátá lávou z vulkánu a zároveň obohacená o minerály. Většina programů tak probíhá v přírodních jezírkách či v privátních bungalovech. Při masážích a vulkanických bahenních zábalech se můžete zaposlouchat do hlasů přírody. V této části deštného pralesa také potkáte pestrou škálu ptáků, ale i lenochody, nosály a opičky malpa.

bushmans kloof

Wellness v Africe není fata morgánou

Asi 300 km od hlavního města Jihoafrické republiky leží Cedrové hory, jedna z mnoha národních rezervací Afriky. Zážitky z divoké přírody si můžete v poklidu vychutnat ve wellness hotelu Bushmans Kloof. Čekají vás lázeňské procedury připravené kombinací původních afrických rostlinných výtažků, moře a ekologických technologií, rozmazlování v podobě masážních programů s kosmetikou z červených karafiátů. Hotel používá vlastní produktovou řadu kosmetiky, která ve spojení s masážními a dermatologickými technikami podpoří buněčnou funkci pro vyživenou pokožku. 

foto: Shutterstock, archiv firem

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...