fbpx

Zveřejněno: 19. 10. 2017

Tři mladí čeští návrháři, kteří jsou v tom, co dělají, úspěšní. Představujeme vám novou generaci módních designérů, o kterých ještě mnoho uslyšíte. Modelkou pro tuto fotostory nám byla Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová, která se nedávno stala tváří Fashion TV.

dsc 9347a1

Sukně, rolák, kabát Pavel Berky, boty naboso.cz, 4350 Kč

Pavel Berky

Prvním návrhářem, který nám tuto trojici otevírá, je Pavel Berky. Několik let studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (VŠUP), a tudíž se ho nebojíme přivlastnit. Pavel Berky pochází z malé vesničky na Slovensku, ale nyní žije v Londýně. Za sebou má řadu úspěchů, posledním z nich byla výhra 1 milionu korun v designerské reality show The Way a možnost tak rozjet svou módní značku.

Nejen jeho kolekci si můžete prohlédnout nebo zakoupit v Czech Labels&Friends v OC Chodov, ale můžete tam najít spoustu dalších tuzemských návrhářů. Czech Labels&Friends nenabízí jen oblečení, obuv či doplňky, ale i organickou kosmetiku, výjimečné knihy nebo výrobky z designového papírnictví. Většinou vše z lokálních zdrojů, s minimální ekologickou stopou a s respektem vůči lidem, zvířatům a přírodě.

dsc 9279a1

Šaty Pavel Berky, šperky kaawa.cz

Jiří Kalfař

Neméně talentovaný je také Jiří Kalfař, který zazářil na letošním londýnském a kyjevském týdnu módy. Představil svoji kolekci na jaro/léto 2018, kde se objevilo nepřeberné množství různých materiálů. Dokázal nám, že lze zkombinovat krajku, hedvábí, lesklé materiály, samet a flitry. V jeho posledním lookbooku se objevuje jak model, tak i modelka, kde naráží na téma „gender“. 

dsc 9230a1

Tílko a šaty Jiří Kalfař

Lay Sedláková

Lay Sedláková uzavírá trojici těchto módních návrhářů. Lay má v sobě rukopis, který si drží několik let. Při spolupráci s českou značkou Pietro Filipi, kde navrhovala část dámské kolekce a bižuterii, zvládala šít šaty na míru, které bychom zařadili k haute couture. Zaměřuje se na propracovanou ruční práci s bohatou výšivkou.

dsc 9127a1

Pláštěnka a šaty Lay Sedláková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme společnosti Vanguard Prague. O make-up a vlasy se postarala vizážistka Nikola Hessová. 

foto: Daniel Zahrádka

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...