fbpx

Zveřejněno: 27. 3. 2017

Mrazivým zimním večerům sice už pomalu odzvonilo, ale hřejivý pocit polévky v žaludku oceníte v jakoukoliv roční dobu. Klasická cibulačka je velmi lahodná a věřte, že pokud vyzkoušíte tuto alternativu, všechny kamarádky vás budou žádat o recept. 

Tato polévka může být i elegantním řešením, jak zužitkovat zbytkovou cibuli, která vám doma zůstane. Jelikož není příliš náročná na suroviny, může se stát nouzovým řešením i v okamžiku, kdy vaše spíž zeje prázdnotou.

cibulacka shutterstock 367370840
Na polévku budete potřebovat:

500g červené cibule (anebo zbytkový mix :) )
zeleninový vývar (anebo jen vodu)
smetanu
2 lžíce bílého misa
citron anebo umeocet
3 stroužky česneku

Postup:

Cibuli rozčtvrťte a opékejte na rozehřátém tuku na středním plameni asi 5 minut, občas zamíchejte. Přidejte rozmáčknuté (vyloupané) stroužky česneku a nechte je rozvonět. Zalijte vývarem/ vodou těsně pod okraj cibule, osolte a opepřete, uvařte doměkka. Přidejte smetanu a miso, rozmixujte. Dochuťte citronovou šťávou a podávejte s nasekanými bylinkami.

Tipy: Miso dodá pokrmům jedinečnou chuť. Místo bílého můžete použít i to tmavé. Je lepší nejdříve pastu naředit trochou tekutiny (ideálně tou, kterou právě vaříte) a poté mix do polévky vlít.

foto: Shutterstock, zdroj: freshbedynky.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...