fbpx

Zveřejněno: 21. 8. 2017

Jedním z velkých moderních zdravotních „objevů“ je skutečnost, že ke svému životu a zdraví potřebujeme přímý kontakt se zemí. Takzvané „uzemnění“ se začíná rozvíjet jako čím dál větší a úspěšnější léčebná metoda, o níž píší v zahraničí i kliniky, specializující se na kardiovaskulární choroby. To je jeden z důvodů, proč si chůzi na boso oblíbil i herec Jaroslav Dušek.

Sám herec říká: „Nejzdravější obuv je žádná obuv. Noha není dělaná na to, aby chodila v "krabičce", noha je dělaná na chůzi naboso. Boty neboli svěráky nám jen nohy, a tím i celé tělo ničí. Navíc boty ruší spojení mezi námi a zemí.“ Podívejte se na inspirativní videozáznam pořadu Duše K, který uvedlo Divadlo Kampa.

Navnadili jsme vás?

Navštivte charitativní běh Prague Barefoot Run, který vznikl jako projekt, jenž si klade za cíl vrátit se zpátky ke kořenům, k přirozenosti, k radosti z pohybu, k nekomerčnosti, k uvolnění se a užití si přítomného okamžiku. Organizátorem charitativního běhu Prague Barefoot Run je spolek For Dreams včele s Patrikem Bémem.

To, že je o bosou chůzi a běh na boso stále větší zájem, svědčí i fakt, že první ročník se na startovní čáru na Ladronce postavilo 350 bosoběžců včetně charismatického propagátora bosého běhu, AmeričanaTeda McDonalda, jednoho z hlavních hrdinů knižního bestselleru Zrozeni k běhu (Born to Run). A úspěšné byly i další roky. Nyní máte možnost zapojit se i vy. V sobotu 26. srpna v Oboře Hvězda se poběží pro spolek Achilleus, který pomáhá dětem s vrozeným ortopedickým onemocněním golfová noha.

shutterstock 89414371

„Letos máme takové pracovní motto, že vaše bosé nohy pomůžou dětem s nemocnými nohami. To mi dává smysl,“ podotýká k pozvání Patrik Bém.

Nemusíte nutně běžet, stačí jít a zúčastnit se. Na výběr jsou dvě trasy – rodinná 1,5 km, hlavní 7,5 km. Start bude probíhat za neuvěřitelně energické show originálního bubenického orchestru Tokhi&Groove Army. Startuje se v 10:00. Registrace je on-line na www.pbfr.cz.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...