fbpx

Zveřejněno: 17. 5. 2017

Spoluzakladatelka a šéfka Hnutí za aktivní mateřství a matka sedmi dětí Petra Sovová hovoří v exkluzivním rozhovoru pro Flowee o přirozeném porodu, aktivitách hnutí i svých vlastních zkušenostech.

Hnutí za aktivní mateřství se věnuje hlavně porodnictví. „Má poslední dcera Mia se narodila u nás na zahradě. Byl to mimořádný zážitek a myslím, že tak jako já jsem rodila na zahradě, by mělo být možné porodit v jakékoli české porodnici. A to je má práce,“ říká Petra Sovová.

„Doufám, že mnoho žen i jejich partnerů si už uvědomuje, že pan doktor v porodnici neví úplně vždycky všechno nejlíp a hodně záleží na ženě samotné. Důležité jsou její pocity a představy, její vztah s matkou, fyzická stránka atd... Doporučuji si normální porod vykomunikovat. Matka by měla jasně dávat najevo své představy, ptát se a nabízet vlastní řešení,“ říká Petra.

Ve videu se dále dozvíte, co přesně je myšleno pojmem přirozený porod a jak se porodnictví podle Petry za poslední roky změnilo. Také vám prozradí, co je pro ni osobně při porodu nejdůležitější a jaké aktivity její hnutí pořádá.

Čtěte také: 

Bioženy ohrožují zemi?

Deset zásad kontaktního rodičovství  

Proč je dobré vyměnit dětem traktor a Barbie za mandalu? 

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...