fbpx

Kalendárium: Oslavte svou jedinečnost Dnem různobarevných bot 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Každý rok 3. května nás Národní den dvou barevných bot vybízí k tomu, abychom oslavili svou jedinečnost a vystavili ji na odiv

Zveřejněno: 3. 5. 2023

Dnes si obujte dvě různobarevné boty a uvidíte, kam vás zavedou. Možná zjistíte, že jdete jinou rychlostí či v jiném rytmu. Nebo se možná vydáte méně prošlapanou cestou. A taky se možná budete dívat na svět trochu jinak. Jedna noha vás třeba bude bolet víc než druhá. Druhá zase bude trochu barevnější. Navíc se pravděpodobně dočkáte několika postranních pohledů a jednoho či dvou úšklebků. Vy se tomu ale můžete jen v duchu pousmát. Každý z nás má přece právo být alespoň jednou za čas trochu divný, no ne?

Cílem tohoto dne je ale ukázat, že rozdíly, které mezi námi jsou, bychom měli oslavovat, ne se jim vysmívat. A jednou z možností, jak vzdát originalitě hold, je obout si dvě k sobě neladící boty a pak se v nich promenádovat.

Komu za tento den vděčíme? Vytvořila ho americká učitelka a autorka Arlene Kaiserová, která nosila různě barevné boty dvakrát až třikrát týdně. Lidé si její jedinečný způsob, jak kráčet životem, rychle oblíbili. Postupně se k ní začali připojovat, až se tato tradice rozšířila i do ciziny.

Pravděpodobně se dočkáte několika postranních pohledů a jednoho či dvou úšklebků. Vy se tomu ale můžete jen v duchu pousmát. Každý z nás má přece právo být alespoň jednou za čas trochu divný, no ne?

Podle Kaiserové „pouhý akt nošení dvou různobarevných bot hlásá vaši individualitu. Tímto 'pozitivním rizikem' můžete demonstrovat svou ochotu lišit se a projevit uznání jedinečným lidem ve svém životě“.

Jak tento den oslavit?

Je jasné, že ne každému projde na pracovišti nošení dvou odlišných bot. Přesto můžete svou individualitu tento den oslavit a přidat k běžnému pracovnímu outfitu něco navíc. Mohou to být barevné ponožky, zářivá šála nebo nepředvídatelná vzorovaná kravata.

Nezapomeňte se pak také o svůj outfit podělit na sociálních sítích. Vyfoťte své nesourodé boty nebo nový pracovní doplněk a zveřejněte je s hashtagem #TwoDifferentColoredShoesDay.

Související…

Kalendárium: Světový den tuňáka
Hana Průšová

foto: Shutterstock, zdroj: Nationaltwodifferentcoloredshoesday.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...